Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Elitfotboll och Spelarinvest

I den utgåva av Sportklubben som ÖSK spelat in idag och nu lagt ut via webbplats och YouTube handlar (givetvis) mycket om försäljningen av Jacob Rinne och om Spelarinvests ”inblandning” i den affären. Av vad Simon Åström säger så kan man nog sluta sig till att huvuddelen av likviden för Rinne hamnade hos Spelarinvest, det mesta enligt tidigare finansieringsavtal och en mindre del som användes för att köpa loss resterande rättigheter. Detta innebär bland annat att Örebro Spelarinvest nu kan likvideras och innestående medel återbetalas till aktieägarna.

ÖSKs avsikt är av allt att döma att genomföra ytterligare en nyemission i samband med denna återbetalning. Förhoppningen är att en del av de medel som betalas ut kommer att gå till ÖSK som ersättning för nytecknade aktier.

Vid den första nyemissionen tecknades enligt Åström aktier till ett värde av 3,5 mkr. Eftersom det belopp som Spelarinvest då betalade ut var ca. 8,5 mkr innebär detta att 41% av det utbetalda beloppet kunde ”återföras” till ÖSK Elitfotboll genom nyemissionen.

En av fördelarna med att lösa ut Spelarinvest helt och hållet redan nu är att likvidationen kan genomföras mer eller mindre på en gång i stället för att man skall behöva vänta på att den sista spelartransaktionen där Spelarinvest har ett intresse kan genomföras. Något som nog skulle kunna dröja några år till.

Det belopp som återstår att betalas till akteägarna är 6,9 mkr (Inbetalt aktiekapital ./. de 8,5 som redan betalts). Om det blir samma teckningsprocent vid nästa nyemission så kommer ytterligare 2,8 mkr att kunna tillföras ÖSK Elitfotboll (6,9 mkr * 0,41). Om det går på detta sätt innebär det att nästan hälften av de Rinnepengar som gick till Spelarinvest bakvägen kommer tillbaka till Elitfotboll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.