Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tre friska miljoner till ÖSK

I NA kan man nu läsa, att ÖSK räknar med att man kommer att kunna ta in minst tre miljoner genom den nyemission som klubben genomför i samband med Örebro Spelarinvests återbetalning av en del av de pengar som investerats i bolaget.

Av Spelarinvests ca. 250 aktieägare har ÖSK/Spelarinvest lyckats komma i kontakt med 160 stycken. Av dessa har ett hundratal gått in med hela eller delar av det återbetalda beloppet.

Eftersom den totala utbetalningen från Spelarinvest var i storleksordningen 8,5 mkr innebär detta, att drygt en tredjedel av återbetalningen till slut hamnade hos ÖSK Elitfotboll.

Med 100 personer som valt att investera i ÖSK Elitfotboll och 3 mkr som kommit in via nyemissionen betyder detta, att det genomsnittligt investerade beloppet uppgår till ca. 30.000 kronor. Eftersom de mindre aktieägarna med en 5000-kronorsinvestering i Spelarinvest fick tillbaka lite dryg 3.000 kronor betyder detta, att någon/vissa aktieägare gått in med större belopp.

Aktiekapitalet i ÖSK Elitfotboll uppgick vid årsskiftet till ca 4,6 mkr, så nyemissionen innebär en avsevärd kapitalförstärkning för bolaget. Motståndskraften mot eventuella framtida ekonomiska bakslag förbättras. Någon större skillnad för lagets fotbollsmässiga slagkraft innebär de här 3 miljonerna dock inte. För något sådant behövs i första hand att bolagets årliga intäkter kan ökas med 50 – 100 %. Först då har man intäkter i samma storleksordning som de omsättnings- och kostnadsmässigt större klubbarna i Allsvenskan.


NA: ÖSK får tre miljoner – och snart kan du bli delägare


Här ligger ÖSKs ekonomiska utmaning.

Här ligger ÖSKs ekonomiska utmaning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.