Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Spelarinvest: Snart dags för utbetalning

I dagens papperstidning kan man läsa, att det snart är dags för Spelarinvest att betala ut ca. 7 mkr till sina ägare. ÖSK Elitfotboll kommer samtidigt att rikta ett erbjudande att teckna aktier i bolaget till dessa ägare.

ÖSKs VD Simon Åström säger till tidningen, att han hoppas/tror att ungefär häften av det utbetalade beloppet kan komma ÖSK tillgodo. Rimligen har man från ÖSK Elitfotbolls sida hört sig för med en del av storägarna i Spelarinvest om de är intresserade av att teckna aktier i bolaget. Annars hade nog Åström varit försiktigare i sin prognos.

Det har tidigare nämnts, att man funderade på att gå ut till ”allmänheten” med ett erbjudande om att teckna aktier i ÖSK samtidigt med denna nyemission. Dessa planer verkar man dock ha skrinlagt. Anledningen är skillnaderna mellan vilken typ av emissionserbjudanden man kan lämna avseende privata respektive publika aktiebolag.

ÖSK Elitfotboll är ett privat aktiebolag, vilket begränsar möjligheterna till vilka man kan gå ut med ett erbjudande att teckna aktier i bolaget. Enligt Åström finns det dock inget som hindrar att man senare ändrar företagets status från privat till publikt. På så sätt får man en möjlighet att nå fler i samband med en nyemission.

Simon Åström säger till tidningen, att man i budgeten för det här året inte räknat med de pengar som kommer att komma in via nyemissionen. Istället ser man beloppet i första hand som en möjlighet att förstärka det egna kapitalet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.