Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inga pengar från Spelarinvest

I papperstidningen kunde man i förrgår läsa om hur Örebro Spelarinvest ser på ÖSKs situation under sommarfönstret. Bolaget har ju en hel del pengar och det har som syfta att hjälpa ÖSK att finansiera spelarinköp. Någon hjälp i år lär det dock inte kunna bli. Nya FIFA-regler gör att så kallat tredjepartägande inte längre är tillåtet.

Att låna ut pengar till ÖSK är inte heller aktuellt för tillfället. ÖSKs problem är ju inte beroende på dålig likviditet utan på låg lönsamhet. Fotbollsverksamheten i Örebro Elitfotboll balanserar på en resultatmässig knivsudd och tål nog inte de kostnader som ett dyrare spelarköp i nuläget skulle innebära – även fast man har den nödvändiga likviditeten.

Av artikeln framgår dessutom att den likvid som kom in i samband med försäljningen av Ahmed Yasin kommer att delas (på något sätt) mellan ÖSK och Spelarinvest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.