Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK räknar med minus för 2015

ÖSK hade dubbla årsstämmor igår. Både fotbollsföreningen och elitfotbollsaktiebolaget lade kalender- och räkenskapsåret 2014 till handlingarna. Jag hade tyvärr inte möjlighet att närvara, så jag har fått lov att nöja mig med den rätt knapphändiga rapporteringen som papperstidningen stod för. Fast å andra sidan fanns det väl inte så värst mycket nytt att rapportera – det brukar ju vara rätt förutsägbara tillställningar.

Anmärkningsvärt är dock, att ÖSK verkar ha övergivit överskottsmålet. Enligt NA:s utsände Anders Uddling har ÖSK budgeterat med en förlust på 1,5 mkr för innevarande år. En rätt stor förlust som inte tillåter några felmarginaler med tanke på att det egna kapitalet bara uppgår till knappt 4 mkr. Utrymmet för negativa överraskningar är alltså mycket begränsat. Det verkar dock som om man lagt en rätt konservativ budget som till exempel inte innehåller några intäkter från spelarförsäljningar.

Beträffande valen till de nya styrelserna kan nämnas, att Oskar Gustafsson som var föreslagen som adjungerad styrelseledamot har tackat nej av personliga skäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.