Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söndagsnotiser 150201

Det är lite trögt på nyhetssidan för tillfället. A-truppen är i Portugal och därifrån sipprar det inte ut så mycket. På hemmaplan har det mesta av intresset koncentrerats mot SM-veckan. Men en del matnyttigt har dock Bloggen hittat även om de inte räcker till egna blogginlägg.

U14 premiärsegrade.
ÖSKs nybildade U14-trupp (spelare födda 2001) spelade igår sin första träningsmatch. På Årsta IPs konstgräs mötte man Hammarby IF och vann med klara 4-1. Målgörare var Nadir Ayeva (2), Amar Gerzic och Edvin Cimirotic. Truppen matchas (efter omständigheterna) hårt och nästa helg tar man emot AIK på Behrn Arena.


Daniel Björnqvist inspirerade.

Håkan Juhlin och Daniel Björnqvist

Håkan Juhlin och Daniel Björnqvist

Förra veckan hade laget besök av ÖSKs Daniel Björnqvist. Dajje berättade hur det är att vara en allsvensk spelare och vad som krävs för att komma dit. Han vet att vägen kan vara både krokig och krävande.

Från Sköllersta IF gick han till Talangtruppen/ÖSK Ungdom där han tränades av bland annat Håkan Juhlin. Då blev det inget kontrakt med ÖSK. Sixten Boström, som då tränade ÖSK, verkade bara vilja ha färdiga spelare i sin trupp. Dajje hamnade därför i Forward som han spelade med i ett och ett halvt år, innan han ”togs till nåder” och flyttade hem.

Allsvensk debut gjorde han först som 25-åring. Under sitt debutår i den högsta serien startade han i 29 av 30 matcherna. Något som säkert gladde hans gamla tränare. Ett bättre föredöme kan de här unga killarna knappast få.


Logi Valgardsson helt klar.
NA rapporterar att det sista hindret nu är övervunnit för Logi Valgardsson och att han nu är ÖSKare på riktigt. Det är alltså den medicinska undersökningen som är avklarad. Tidningen har intervjuat och filmat.


Tillägg: Hagges Portugalblogg.
Medan jag skrev om bland annat den relativa nyhetstorkan från Portugal dök Hagges Portugalblogg, del 1 upp. Som alltid klart läsvärd. Bland annat får man vet på vad som låg bakom hans tuffa närkampsspel under matchinledningen i går.


Insamlingen.
ÖSK-insamlingen har nu nått 276 924 kr med 198 givare. Gårdagens vinst mot Midtjylland innebar inte enbart prestige utan även några målkronor till insamlingen.


Freja har debuterat för KIF Örebro.
KIF Örebro träningsspelade igår mot IK Sturehovs P98-or. Damlaget vann matchen, vilket väl får sägas var ett bra resultat. Ungefär där brukar den åldersmässiga prestationsgränsen gå mellan dam- resp. pojklag. ÖSK Söder rapporterar att Freja Olofsson gjorde sin KIF-debut i matchen.


Lokalfotboll.
BK Forward mötte idag Rynninge i en träningsmatch på Behrn Arena. Det fanns en hel del spelare med ÖSK-bakgrund i de båda lagen. I Rynninges trupp noterar vi Ante Jälevik, Viktor Lindqvist, Henrik Hultberg, Simon Leonidsson och Markus Gustafsson. Ante är ett av Rynninges nyförvärv i år och kommer till Grenadjärvallen efter en ettårig mellanlandning hos IFK Örebro.

BK Forward har inte publicerat någon laguppställning vad jag vet. Vad vi vet är dock att Pontus Jakobsson fortsätter att övertyga. Där har Forward gjort ett riktigt kap och det skulle inte förvåna mig om Pontus är seriens bästa mittback.


Bingolottorekord.
ÖSK Ungdom rapporterar om ett mycket lyckat resultat av fjolårets försäljning av bingolotter till uppesittarkvällen före jul. Hela 18.341 lotter såldes av 50 olika lag. Den sammanlagda förtjänsten för ÖSK Ungdom blev på 453 523 kr. Givetivs ett välkommet tillskott för barn- och ungdomsverksamheten.

ÖSK Ungdom: Resultat uppesittarförsäljning – Fantastiskt jobbat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.