Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Göteborgarna: Status Quo

Fotboll Direkt har talat med IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Samtalet föranleddes nog framför allt av att klubben just gjort klart med två stycken talanger från Ghana – båda dessutom mittfältare. Något som givetvis ånyo aktualiserar frågan om Nordin Gerzics och Daniel Sobralenses framtid hos göteborgsänglarna.

Enligt Gren har det inte hänt så mycket i förhandlingsspelet mellan IFK och ÖSK. IFK vill ”bli av med” spelarna som båda har ett år kvar på sina resp. kontrakt. Helst vill man, som tidigare framkommit, sälja spelarna för att på så sätt bli av med alla kostnaderna man har för dem. Men Gren kan nu även tänka sig ett lån under förutsättning att den inlånande klubben tar hand om hela lönen.

Av detta kan man nog dra slutsatsen att ÖSK (ännu) inte erbjudit sig att köpa loss spelarna utan fortfarande förhandlar om ett lån med en lönesubvention från IFK Göteborgs sida.

Det har kanske inte så överraskande blivit något av ett svälta-räv-scenario över den här affären. ÖSK känner förmodligen att de har övertaget och att de kan vänta ut göteborgarna. Dessa har ju inte oväsentlig kostnad som de måste försöka bli av med. Samtidigt som det inte verkar finnas så många – om ens några – alternativ för IFK. Både Nordin och Daniel har ju kommit upp i en ålder som gör att de inte är så attraktiva att köpa loss.

Dessutom har väl spelarna en del att säga till om – de måste ju vara med på ett eventuellt upplägg. För Nordins del gäller säkert, att för honom finns det bara ett alternativ – ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.