Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK vill låna Sobralense (en gång till)

Fortfarande oklart var Daniel Sobralense spelar nästa år.

Fortfarande oklart var Daniel Sobralense spelar nästa år.

Matchdax skriver, att ÖSK vill låna IFK Göteborgs mittfältare Daniel Sobralense ytterligare en gång. Efter brassens imponerande höst hos ÖSK är det inte så konstigt att Sportklubben gärna vill se en fortsättning.

Sobralense har bara ett år kvar på sitt kontrakt med IFK Göteborg, men ÖSKs intresse verkar inte ligga i riktningen lossköp. Att låna i stället för att köpa blir ju billigare för ÖSK och dessutom binder man inte upp sig långsiktigt för en spelare, som fyller 32 i februari.

IFK Göteborg vill givetvis helst sälja honom, men det är nog svårt att finna en köpare av samma anledningar som gör att ÖSK inte vill köpa loss honom. Frågan är därför om IFK redan nu är villiga att släppa iväg honom på lån eller om man avvaktar för att se om inte en köpare trots allt dyker upp.

Å andra sidan – om man tycker att ÖSK givit ett acceptabelt låneanbud kanske man vill rensa upp i truppen med en gång och inte gå kvar med en spelare, som trots allt skall bort innan vinterfönstret stänger.

Tillägg: Lika intresserade av en ny utlåning verkar inte IFK Göteborg att vara. Till Göteborgs-Posten säger IFKs sportchef Mats Gren: Utlåning kommer inte på frågan.

Det verkar med andra ord kunna bli en utdragen historia. Men eftersom IFK väl trots allt vill bli av med Sobralense så kan det ändå till slut bli ÖSK på lån ifall ingen köpare dyker upp (som är acceptabel för spelaren).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.