Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Provspelare i december

NA skriver idag, att ÖSK kommer att ha fyra provspelare med i träningen under december. Dels återkommer Eidur Sigurbjörnsson och Tobias Nilsson från sina resp. utlåningar, dels tar man hit en vänsterback från Norge och en mittfältare från Borlänge. Utöver detta finns väl fortfarande Gabriel Somi med i träningsupplägget (förmodar jag).


Victor Grodås.

Victor Grodås (Foto: IL Hödd)

Victor Grodås (Foto: IL Hödd)

Den norske vänsterbacken lämnade år 2011 Lilleströms U19-lag och tog steget över till IL Hödd i Adeccoligan (motsvarar Superettan). Därefter har det blivit fyra säsonger med Hödd, som han nu med utgånget kontrakt räknar med att lämna. Grodås provtränade under den gångna veckan med Viking Stavanger, så det tycks finnas intresse även från norskt håll för honom. Victors far är den tidigare norske landslagsmålvakten Frode Grodås.

Vikebladet: Grodås på prøvespel i Viking

Spelarstatistik för Victor Grodås (IK Hödd).

Spelarstatistik för Victor Grodås (IK Hödd).


Smajl Suljevic.

Smajl Suljevic (Foto: Dalkurd FF)

Smajl Suljevic (Foto: Dalkurd FF)

Trots att mittfältaren Smajl Suljevic bara är 20 år har han redan hunnit med en del. Under åren 2011 och 2012 tillhörde han Stokes ungdomsakademi. Där gick det väl inte helt enligt plan och år 2012 återvände han till Sverige. Förhoppningarna verkar ha varit att få ett kontrakt med någon klubb högre upp i seriesystemet, men det blev till slut ändå Dalkurd för hans del, borlängeklubben, som han sedan har representerat under de senaste två åren.

Suljevic har tidigare faktiskt funnit med på ÖSKs intresseradar. Som 15-åring var han inbjuden till och deltog i vad som då kallades ÖSKs sommarproffsvecka. Längre än så kom man dock inte den gången.

Aftonbladet: Jättelöftena väljer bort Sverige – för Stoke
Dalarnas Tidningar: Lämnar Stoke – avfärdar Dalkurd
Dalkurd FF: Smajl Suljevic tillbaka i Dalkurd

Spelardata Smajlj Suljeciv. (Källa: Fotbolltransfers.com)

Spelardata Smajlj Suljeciv. (Källa: Fotbolltransfers.com)

ÖSK: Flera provspelare under december

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.