Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Norskt intresse för Emil/Boris?

Fotbolltransfers.com skriver idag, att den norska klubben Kongsvinger IL kan vara intresserade av Emil Berger och/eller Boris Lumbana. Emil bekräftar intresset, medan Boris håller sig mer neutral till påståendet.

På sätt och vis vore detta väl ett nerköp rent fotbollsmässigt för spelarna. Kongsvinger som tidigare har spelat i den norska högstaligan (senast år 2010), åkte i höstas ur Adeccoligan (nivå 2).  De spelar alltså i år på ungefär samma nivå som BK Forward. Ekonomiskt har dock norska klubbar ofta haft bättre förutsättningar än klubbarna i Sverige.

Kongsvinger tränas sedan årsskiftet av den inte helt okände André Bergdølmo. Som aktiv spelade han i klubbar som Rosenborg, Ajax, Bourussia Dortmund och FC Köpenhamn. Ett tecken på att klubben snabbt vill ta sig uppåt i seriesystemet.

Bloggen noterade så där i förbifarten i samband med U21-matchen i förrgår, att Magnus Sköldmark kom och satte sig bredvid en person som hade penna och anteckningsblock i högsta hugg.

Senare på eftermiddagen har NA tagit upp tråden med lite mer uppgifter: Berger närmar sig Norge

Nog låter det väl på Emil som om saken mer eller mindre är klar. Goda råd hur det är (var) att spela i Kongsvinger kan han få av Peter Samuelsson, som representerade den klubben under åren 2007 och 2008.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.