Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Års- och bolagsstämma 2014

ÖSK har nu lagt ut datum, tid och plats för klubb- och bolagsstämmorna. Det avslutade årets skall avbockas och styrelser för det nya skall väljas.

Stämmorna kommer att avhållas i Konserthuset 12 mars. Bolagsstämman påbörjas kl. 17:00 och beräknas pågå till kl. 18:00. Därefter blir det en 45-minuters andhämtningspaus innan Föreningsstämman börjar kl. 18:45. Till Föreningsstämman har bara ÖSK Fotbolls medlemmar tillträde.

Sedan förra året så har ägarförhållandena i ÖSK Elitfotboll förändrats rätt radikalt. Numera äger föreningen ÖSK Fotboll samtliga aktier i fotbollsbolaget och kan således själv ta ställning till de ärenden som behandlas på bolagsstämman.

Lite underligt är det väl att man tidsmässigt lägger Bolagsstämman före Föreningsstämman. Det borde ju med tanke på ägarförhållandet vara så, att det är den nyvalda styrelsen i föreningen som utser styrelsen för fotbollsbolaget. Nu gör väl detta inte så mycket i dagsläget eftersom det inte brukar ske så stora förändringar i föreningsstyrelsen från år till år. Men i ett skarpare läge skulle givetvis en nyvald styrelse själv vilja utse den styrelse som skall driva fotbollsverksamheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.