Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Isländsk uppföljning

Bloggen roade sig med att kolla hur det gått för ÖSKs två utlåningar till det isländska seriesystemet. Rätt så bra verkar det som.

Eidur Sigurbjörnsson.
Eidur lånades ut till sin tidigare klubb ÍB Vestmannaeyja (IBV) och han verkar ha funnit sin plats direkt. När en av 22 omgångar återstår att spela har Eidur ingått i lagets startelva vid 20 tillfällen. Eftersom han dragit på sig fem gula kort är det väl ett rimligt antagande att han var avstängd i den 21:a matchen. Två mål har han dessutom gjort. IBV tränas av den tidigare Premiere League spelaren Hermann Hreidarsson och som klubbkamrater han han bland annat den tidigare engelska landslagsmålvakten David James (nu 43 år gammal) samt den fd. ÖSK-spelaren Ian Jeffs.

Emil Berger.
Emil lånades under sommarfönstret ut till isländska Fylkir, som då låg på en av de två nedflyttningsplatserna i den isländska ligan. I sitt nya lag har Emil fått starta sju matcher och vid ytterligare två tillfällen har han blivit inbytt. Utbytt har han blivit vid ett tillfälle. På kontot för gjorda mål finns det en etta. Efter det att Emil kom till klubben har det gått bättre för laget och de kommer inte att bli nedflyttade efter den här säsongen.

Den isländska serien spelas (nog) klart under det kommande veckoslutet. Jag antar, att de två spelarna därefter kommer att ansluta till ÖSK igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.