Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Internmatchen

ÖSKs internmatch på Grenadjärsvallen slutade med en klar 5-1 seger för det svarta laget. De vita gjorde första målet genom Shpetim Hasani, men sedan var det slut på det produktiva arbetet för deras del. Det blev i stället de svarta som före halvtidspausen gick upp till 2-1 och sedan innan matchen var slut utökade till hela 5-1.

ÖSK kom till spel med utannonserade lag så när som på Ayanda Nkili som jag inte såg till. Hans plats som högerback i det vita laget togs över av Philip Holmer från U19-truppen. Intressantast var givetvis att se hur de två nya spelarna samt provspelande William Kvist klarade sina resp. uppgifter.

Lika som bär, spelmässigt?  Marcus Pode och Shpetim Hasani.

Lika som bär, spelmässigt? Marcus Pode och Shpetim Hasani.

Jag hade väntat mig mer av Marcus Pode – han har ju trots allt gjort sig ett namn som allsvensk fotbollsspelare. Nu var det väl i och för sig första eller andra gången han var på plan med sina nya lagkamrater, men ändå. Jag tyckte att han såg rätt trög och osmidig ut. Till spelstilen påminde han en hel del om Shpetim Hasani och det är nog inte en helt lyckad kombination att ha båda på plan samtidigt.

Daniel Gustavsson

Daniel Gustavsson

Daniel Gustavsson visade sig vara en riktigt snabb kantlöpare. Bekväm med bollen även i hög fart. Blev tveksam några gånger då det var dags att leverera bollen vidare, vilket stoppade upp anfallen. Blir nog mycket användbar, då han kommit in i ÖSKs spelsystem.

William Kvists provspel imponerade.

William Kvists provspel imponerade.

Provspelande William Kvist (IFK Hässleholm/Helsingborgs IF) visade sig vara en mycket positiv överrraskning. Snabb, bollsäker och bra en-mot-en. Överdrev inte dribblandet. Gjorde ett mycket snyggt mål.

I övrigt några korta notiser.

* Emil Berger var betydligt bättre än mot Assyriska i U21-matchen. Hans svaga insats i den matchen kanske bara var en dålig dag på jobbet.
* Tobias Nilsson var bra igen. Bör vara rätt säker på sin plats i ÖSKs startelva.
* De två lagen gick på autopilot – ingen av dem hade någon coach. Det svarta laget styrdes dock av Oscar Jansson som styrde backlinjens och defensiva mittfältare. Förvånande om han har någon röst kvar om han går på så i 90 minuter.
* Lukman Murad gjorde två mål – ett av dem dessutom på nick. Kanske rätt att spela honom som anfallare trots allt.
* Peter Samuelsson var på det hela osynlig ända tills dess att man kolla matchprotokollet. Där står han upptagen med ett mål och två målgivande passningar.
* Samma facit för Patrik Haginge som fick gott om spelrum på sin kant.
* Daniel Björnqvist var inte med än eftersom hans övergång inte blir verkställd förrän efter Forwards sista vårmatch som spelas nu till helgen.
* William Atashkadeh tränade stegringslöp och liknande under Urban Juneholts överinseende.
* Kalle Holmberg fick en smäll över knäet i början av andra halvlek. Tillbringade resten av densamma på rygg med ena foten i högläge. I hans ställe kom Joel Nilsson in efter ca fem minuter i andra.
* David Holm och August Wiklud, de andra två avbytarna, fick ingen speltid alls. Det tycker jag att de borde ha fått. Fem minuter eller så på slutet hade inte skadat någon. Matchtiden var för övrigt bara 2 * 40 minuter.

ÖSK: Målrik internmatch på Grenadjärvallen
NA: Provspelade i Dortmund – testas av ÖSK

1 kommentar – kommentera

Izet

Ja det tycker jag oxå tar man spelare då borde då få några min iaf , lite tråkig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.