Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ekonomi: Prognosen pekar mot noll

I sitt veckobrev kommenterar ÖSKs VD den ekonomiska utvecklingen så här långt. Enligt Jan Karlsson pekar resultatprognosen för tillfället mot ett nollresultat med både intäkter och utgifter på ca. 39 mkr. Om det här uttalandet var ett indirekt svar på Jan Folkes prognos för några dagar sedan om att resultatet skulle bli en förlust på mellan 2 och 5 miljoner är oklart. Karlsson har givetvis en bättre känsla för vart resultatet är på väg än vad Folke har. Å andra sidan ligger det givetvis i en VD:s arbetsuppgifter, att beskriva den egna verksamheten i så positiva termer som möjligt och i det här sammanhanget skulle ett nollresultat utan tvekan vara positivt.

ÖSKs VD påpekar även, att man fortlöpande anpassar kostnaderna utifrån hur intäktssidan utvecklas. Något kryptiskt (för bloggen i alla fall) lägger han till att ÖSK gärna utvecklar sin konkurrenskraft på planen, vilket i det här sammanhanget torde innebära att man inte är helt främmande till att förstärka truppen ytterligare (om ekonomin tillåter).

Beträffande ”den tomma platsen på magen” påpekar Karlsson, att det inte i första hand är en ny huvudsponsor som ÖSK söker utan att man bearbetar flera större potentiella partners och man hoppas någon av dessa skall vara intresserad av ett mer långsiktigt engagemang. Innan man kommit så långt lär vi enligt Karlsson inte se någon ytterligare tröjreklam.

Från ÖSK sida konstaterar man slutligen, att uppgörelsen med den fd. målvakten Jonas Sandqvist ger ett klart positivt ekonomiskt utfall under året i förhållande till budget. (Även i omklädningsrummet, sägs det vid sidan av).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.