Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jacob Nilsson till BK Forward!

130225.
I papperstidningen kan man idag läsa, att Jacob Nilsson har kommit överens med BK Forward om att representera klubben under den kommande säsongen. Ett starkt nyförvärv som laget säkert kommer att få stor nytta av. Samtidigt lämnar Joakim Gren – på sätt och vis Jacobs efterträdare hos ÖSK Ungdom – klubben (och fotbollen?) för att satsa på studierna.

Kontraktsläget hos Forward inför den kommande säsongen ser dessutom riktigt bra ut. Torsten Medin & Co. verkar nu ha förlängt med så gott som alla spelare från fjolårstruppen som hade utgående kontrakt. Joakim Gren faller som sagt ifrån och dessutom har inte Dana Kuhi bestämt sig för hur han vill göra. Under förra hösten var Dana utlånad till Brage och verkade vara på väg att lämna Örebro och klubben. Nu är han dock tillbaka och tränar med Forward igen. I nyförvärvet Matias Bulun har man ett starkt förvärv för mittfältet, så om Dana går vidare skall detta inte behöva innebära några problem för Forward.

Forward kommer säkert att kunna vara med och slåss i toppen av div 1 även denna säsong. Spelartruppen ser riktigt stark ut med ett antal spelare som har erfarenheter från spel hos ÖSK och/eller i andra lag från högre divisioner. Samtidigt kan Bloggen inte låte bli att undra över vad som hände med Talangfabriken Forward? Sedan något år tillbaka verkar man från klubbens sida i första hand ha satsat på återvändare och spelare som fått sin fotbollsutbildning på annat håll. Finns det dessutom plats för talangerna eller kommer dessa i fortsättningen att få lov att stå vid sidan?

Av NA:s artikel frangår även att Forward nu verkar ha fått ordning på sin ekonomi. Klubben har ett eget kapital på 750.000 kronor efter att under många år i första hand ha fått inrikta sig på att reparera de ekonomiska skadorna som förorsakades av det senaste besöket i Superettan.

130220. Jacob Nilsson till BK Forward?
BK Forward skriver på sin hemsida
, att Talangtruppens föredetting Jacob Nilsson provspelar för klubben. När Forward för några dagar sedan besegrade Karlslunds IF i en träningsmatch med 5-0 spelade Jacob högerback hos de gulsvarta. Jacob har under de tre senaste åren representerat Alta i den näst högsta norska ligan.

Jacob som av allt att döma har haft en plats i Altas startelva under i alla fall de två senare åren borde vara ett intressant nyförvärv för Forward. Frågan är dock om en plats som högerback är den som passar bäst. Altas placering i ligan var dock inget att skryta med – de blev sist och åkte alltså ur serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.