Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inget kontrakt för Emra

Emra Tahirovics namn dök plötsligt upp i rubrikerna för ett tag sedan. Anledningen var att han provtränade och -spelade med den schweiziska nivå-2 klubben FC Wil. Han var en av deltagarna på lagets träningsläger i Spanien. Ett mål blev det för hans del i en träningsmatch mot ett portugisiskt lag från de lägre divisonerna. Ytterligare ett mål kunde han sedan tillskriva sig vid en träningsmatch efter återkomsten till Wil.

Emras två mål verkar dock inte ha räckt till för att övertyga klubbledningen om att han kunde vara värd ett kontrakt. Igår stängde det schweiziska transferfönstret och det finns inga noteringar om Emra som en nytillgång i laget. Nu spelar kanske transferfönster inte så stor roll i Emras fall. Jag misstänker att han är kontraktslös och han kan i så fall ansluta till en klubb även utanför de ordinarie registreringsperioderna. Å andra sidan börjar FC Wil nu sitt seriespel igen och hade man velat få in Emra i truppen hade man säkert redan gjort klart med honom.

Man kan ju fråga sig varför inte hans två mål räckte till ett kontrakt för i alla fall säsongen ut. Målgörare är ju alltid eftertraktade och Wil verkar inte ha så många anfallare att välja bland. Förklaringen verkar tyvärr vara densamma som tidigare när det gäller Emra. Det finns frågetecken kring hans fysiska kapacitet. I alla de tre träningsmatcher han deltog i för FC Wil blev han inbytt sent i matcherna. Normalt brukar ju testspelare få mer tid på sig, men det verkar som om man från Wils sida inte ansåg att hans fysika kapacitet räckte till för att han skulle kunna komma med i en startelva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.