Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rapporter från Nystart-gruppen

Initiativet ÖSK-supportrar för nystart i fotboll har på sin hemsida lagt upp två nya rapporter. Del är det en rapport från ett möte gruppen haft med ÖSKs valberedning, dels en rapport från det medlemsmöte som numera kallas Öppet Dialogmöte.

Beträffande den senare rapporten så är den väl inte helt korrekt i alla avseenden. Det var mycket folk på mötet och ibland svårt att höra vad som sades. Jag fäste mig vid två saker då jag läste rapporten.

– I rapporten står det att ÖSK kommer att ha både en U21-trupp och en U19-trupp nästa år. Detta är inte korrekt. Den så kallade U21-truppen försvinner och i stället kommer man att ha en U19-trupp. Inga problem med det eftersom årets U21-trupp till största delen består av spelare som även nästa år åldersmässigt platsar i en U19-trupp. Dessutom kommer det till ett gäng 95:or från PAL/U17. Vad som sades på mötet var i stället att ÖSK eftersträvar två matchmiljöer. Matchmiljö är i det här sammanhanget ett nysvenskt ord som skulle kunna ersättas med spel i en viss serie. Vad ÖSK avser att göra är att utöver spel i Superettan även anmäla ett lag i den så kallade U-21 allsvenskan. De spelare som skall medverka i den serien kommer att komma från A- och U19-trupperna. Något underlag för en riktig U21-trupp kommer det inte att finnas nästa år lika litet som det funnits något sådant i år.

– I rapporten presenteras Lars Larsen som en representant för Spelarinvest. Det måste röra sig om ett missförstånd (eller felskrivning). Larsen har ingenting med Spelarinvest att göra.

1 kommentar – kommentera

BoP

Jag har justerat lite i rapporten. Vill minnas det stod i nått utskick att Larsen skulle vara med på mötet som en av Spelarinvests utsedda styrelseledamöter men hittar inte det längre.

Jag hängde uppenbarligen inte riktigt med när Jan pratade om U21. Tack för förtydligandet! Ska justera det med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.