Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK måste banta 20 mkr

I papperstidningen kan man idag läsa, att ÖSK inför nästa år måste banta sin organisation ordentligt. Man räknar med att intäkterna kommer att minska med 15 mkr beroende på lägre publikintäkter, lägre marknadsintäkter samt minskade intäkter från Svensk Fotbolls centrala avtal. Eftersom årets förlust lär komma att ligga i storleksordningen 5-6 mkr, så bör detta innebära att kostandsssidan måste krympas med ca. 20 mkr för att man skall kunna undvika förlust.

Nedskärningar i organisationen.
Nedskärningar kommer att ske både på den administrtiva sidan och i spelartruppen. En ny sportchef kommer att anställas, men man verkar inte helt klar på vilka dennes arbetsuppgifter kommer att vara. Det är möjligt/troligt att han kommer att få ansvar för fler arbetsuppgifter än vad som varit fallet idag. Kontakt har tagits med vissa spelare, men man verkar inte ha kommit till något konkret resultat ännu när det gäller spelartruppens sammansättning.

Att ”ta bort” kostnader i storleksordningen 20 mkr från en verksamhet som omsätter ca. 50 mkr är en väldigt krävande uppgift, noterar bloggen.

Styrelsemöte på torsdag.
På torsdag har man ett styrelsemöte och det är troligt att man efter detta kommer att ha en bättre bild av vad som kommer att ske. En av de frågor som kommer att tas upp är sportchefsfrågan. Oklart dock om man redan då kommer att ha gjort klart med en ny sportchef eller om det är befattningens omfattnings som skall diskuteras. På frågan om man har något klart på den punkten, svarar Björn Åqvist:
– Det är klart att vi har en del funderingar, men inget är konkret i dagsläget. Vi ser över hela organisationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.