Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kamara och Yasin landslagsuttagna

Bloggen är lite sen med detta, men för dokumentationens skull noteras, att Ahmed Yasin och Alhassan Kamara blitivt uttagna till sina respektive landslag. Efter nästa allsvenska omgång så gör de olika nationella serierna ett uppehåll för att bereda plats åt diverse landskamper. Det svenska A-landslaget kommer till exempel att möte Färöarna och Tyskland i VM-kvalmatcher och U21-landslaget skall försöka besegra Italien i ett EM-play-off. ÖSK har inte några representanter i de svenska landslagen, men två av ÖSKs spelare kommer ändå att få resa iväg på landslagsuppdrag.

ÖSKs AIK-lån Alhassan Kamara är uttagen i Sierra Leones landslag, som den 13 oktober spelar en avgörande kvalificeringsmatch för en plats i de afrikanska mästerskapen. Matchen spelas i Tunisien och Kamara & Co behöver en vinst för att gå vidare. Den första kvalmatchen, i vilken Kamara var en av målgörarna, slutade oavgjord 2-2. Om Sierra Leone kvalificerar sig så blir han med största sannolikhet även uttagen till mästerskapsturneringen som spelas i Sydafraka i januari. Vid det laget lär han dock inte längre vara ÖSKs spelare eftersom hans låneperiod då gått ut.

Ahmed Yasin kommer även han att resa söderut, men inte alls lika långt. Han är uttagen till det irakiska landslag som den 11 oktober kommer att spela mot Brasilien i Malmö. Ett märkligt val av spelplats, tycker bloggen som inbillat sig att brassar och irakier borde ha föredragit att mötas någonstans, där möjligheterna till ett vänligt utomhusklimat är större.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *