Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Anfallare sökes

20120808.
NA skrev igår några rader på webben om att ÖSK inte kommer att ha någon ny anfallare klar till matchen mot AIK på söndag. Idag var det en längre artikel i papperstidningen, som väl egentligen inte tillförde så mycket nytt.

Anledningen till att ÖSK ligger dåligt till tidsmässigt när det gäller att få in en ny anfallare sägs från ÖSKs sida vara, att man räknade med att William Atashkadeh skulle bli spelklar. Det var inte förrän det blev klart, att det är tveksamt om han kommer att kunna spela mer i höst som man aktiverade sökandet. På sätt och vis kan man förstå att ÖSK inte ville börja jobba på att värva en anfallare, som man då inte trodde att man egentligen behövde. Å andra sidan så var det kanske lite väl naivt att tro, att man skulle få tillgång till Atashkadeh med tanke på alla hans tidigare skadeproblem.

Enligt Lennart Sjögren tar det tid att få allt klart kring den här typen av övergångar. Det kan man förstå. Det gäller ju först och främst att kunna identifiera de spelare, som man tror kan möta ÖSKs kravprofil. Dessutom måste det ju vara en spelare som är intresserad av att komma över till ÖSK i det läge klubben befinner sig i. Man måste komma överens med spelaren om kontraktets utformning och de ekonomiska villkoren. Dessutom finns det väl förmodligen en klubb inblandad på den andra sidan också.

ÖSK har ju dessutom sagt att man vill ha in en skandinavisk spelare som inte kräver någon anpassningstid, vilket gör det ännu svårare att träffa rätt. Det bästa vore förmodligen om man kunde få låna in en spelare som inte får tillräckligt med speltid i sin nuvarande klubb. Då slapp man i alla fall nästa-års-problematiken. Fast urvalet blir i så fall ännu mer begränsat.

20120803.NA skrev häromdagen om ÖSKs förhoppningar om att kunna fylla på spelartruppen medan sommarfönstret är öppet, dvs. under augusti månad. Det står några rader om detta på nätet och det finns en längre artikel i papperstidningen. Helt klart är det anfallare som prioriteras i dagsläget. Det låter onekligen rätt oroväckande när Lennart Sjögren säger, att man får se det som en bonus om Andreas Haddad eller William Atashkadeh kommer att spela något mer i år. Bloggen hade i alla fall hoppats på Atashkadeh.

Till tidningen säger sportchefen:
– Vi vill ha en spelare som kan gå in direkt, som inte behöver acklimatiseras och vi vill veta vad vi får. Det händer en hel del nu och jag kan inte säga något om vad som kan komma ut. Det kan gå fort, men det är inte sannolikt att vi får något klart den här veckan.

Man får väl tyda detta som att klubben fiskar efter spelare på flera olika håll, men att ingenting kommit så långt att man är säker på att kunna komma till skott. ÖSKs läge är väl inte det bästa när det gäller att knyta etablerade anfallare till truppen.  Eftersom det är en överhängande risk att det blir Superettan nästa år så lär inte etablerade spelare vara intresserade av att komma till klubben. För yngre spelare som ännu inte slagit igenom så är det kanske inte omöjligt att tänka sig att ta ett år i Superettan, men frågan är då om de är tillräckligt bra för att de skall kunna leverera ett positivt resultat redan under hösten. En tredje möjlighet skulle kunna vara en inlåning av en spelare som inte får tillräckligt med speltid hos sin nuvarande klubb. Men frågan är då återigen om de är tillräckligt bra för att vara till någon hjälp för ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *