Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Storstädning hos ÖSK

ÖSK skriver i kväll på sin hemsida, att klubbens sportsliga organisation kommer att ses över. Översynen kommer att ledas av Lennart Sjögren som sedan, när den är klar, kommer att lämna över det sportsliga ansvaret till någon annan.

Oklara beslutsgångar och alltför många beslutfattare har ofta nämnts som ett problem för  ÖSKs sportsliga organisation.Viktiga frågor har hanterats av ett antal olika intressenter, såsom styrelsen, fotbollskommittén, sportchefen, huvudtränaren och i vissa fall säkert även Spelarinvest. Detta har lett till att kraft och precision verkar ha saknats i beslutsfattandet och som alltid när många kockar varit inblandade har resultaten inte alltid blivit de allra bästa.

ÖSK har nu bestämt sig för att göra en ordentlig översyn av sina organisationsformer och i det sammanhanget känns det naturligt att det även kommer att ske ett byte på sportchefspositionen, även om det inte är Lennart Sjögren som varit ansvarig för den komplicerade organisationsstrukturen.

Bytet på sportchefsposten kommer dock inte att ske förrän i höst när den nya organisationen spikats, vilket väl känns rätt naturligt. Det lär ju vara svårt att rekrytera en sportchef till en organisation som ännu inte existerar. Dessutom har väl frågan var ÖSK spelar nästa säsong en stor betydelse både för den blivande sportchefen och för hur mycket denne får kosta ÖSK.

Tillägg: I (mån)dagens papperstidning kan man läsa att Sjögren kommer att vara sportchef för ÖSK hösten ut. Vilket väl i det här fallet är liktydigt med säsongen ut. Viktiga frågor som skall behandlas under den perioden är bland annat eventuella förlängningar av utgående spelarkontrakt.

ÖSK: ÖSK ser över den sportsliga ledningen
NA: Sjögren lämnar också ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.