Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

SEF: Frebran fortsätter i styrelsen

Fotbollkanalen har tagit del av valberedningens förslag till ny styrelse i Föreningen Svensk Elitfotboll – elitföreningarnas egna samarbetsorgan. ÖSK Fotbolls ordförande Rose-Marie Frebran har tidigare nämnts som kandidat till ordförandeposten i föreningen. De som stod bakom det förslaget fick dock raskt se sina önskemål torpederade, då ÖSK själva föreslog UEFA:s tidigare generalsekreterare Lars-Christer Olsson till posten.

De delar av valberedningen som ville se Frebran tycks därefter ha insett att allt motstånd var omöjligt och har nu nominerat Olsson till posten. Bloggen tycker att det är ett bra val. Olsson har ingen direkt klubbanknytning och kan därför förmodligen agera friare än om han hade en egen klubbens intressen att ta hänsyn till. Dessutom finns det med tanke på utvecklingen av ordförandevalet till Svenska Fotbollförbundet anledning att anta, att SEF kommer att sträva högre grad av självständighet från SEF.

Till styrelsemedlemmar föreslås följande personer: Rose-Marie Fredman (Örebro SK), Peter Hunt (IFK Norrköping), Lennart Karlsson (BK Häcken), Kenneth Håkansson (Landskrona Bois) Lars-Erik Nilsson (Falkenbergs FF), Bosse Fagerberg (Ljungskile SK).

Intressant och kanske till och med anmärkningsvärt är att ingen av storstadsklubbarna är representerade. (För Hisingen är väl ingen storstad).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.