Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fortsatt oklart för Saeid

NA följer upp det enda återstående frågetecknet i ÖSKs lagbygge inför årets säsong (förutom tredjemålvakten). Nämligen frågan om det skall bli något ÖSK-kontrakt för Mohammed Saeids del. Johan Arvidsson på tidningen gör ett misslyckat försök att koppla ihop den eventuella värvningen av Saeid med de nya regler som tillämpas från och med i år beträffande så kallade ”utlåning utan övergångsanmälan”. Dessa korttidsutlåningar kunde tidigare göras när som helst under säsongen och var inte beroende av något transferfönster var öppet. Den möjligheten har nu tagit bort, men bloggen tror inte att detta har något att göra med ÖSKs tvekan att ta in Saeids i truppen.

NA skriver, att det eventuella kontraktet  hänger på om man lyckas ”blir av med” Abdulahi eller ej.  Det kan nog i och för sig stämma – ÖSK vill inte ha för många sysslolösa mittfältare i truppen. (Det är lättare med anfallare eftersom på de positionerna brukar man hur som helst byta in och ut spelare mer frekvent). NA:s resonemang hänger dock inte riktigt ihop. Om ÖSK verkligen vill ha Saeid kan man mycket väl skriva kontrakt med honom och sedan låna ut honom på vanligt sätt till säg BK Forward. Han kan givetvis fortsätta att träna med ÖSK även om han lånas ut. Den enda skillnaden blir att han inte kommer att vara tillgänglig för spel så länge som Abdulahi är kvar i truppen och sitter i vägen. Om sedan Abdulahi lämnar säg i sommar avslutas lånet. Restriktionen är att lånetransaktionerna in resp. ut bara kan göras när transferfönstret är öppet. Men sedan finns ju även den ekonomiska biten att ta hänsyn till och bloggen tror att det är här som skon klämmer mest.  Även om Saeid lånas ut till Forward måste ju någon betala hans lön och det lär Forward knappast ha möjlighet att göra.

Tidningen skriver vidare, att Lennart Sjögren bekräftar att Boris Lumbana får fortsatt förtroende i A-truppen. Tidigare har det ju sagts, att han skulle flyttas ned till U21-truppen. Boris har dock gjort så bra ifrån sig under lågsäsongen att han får fortsätta. Intressant nog skriver tidningen att sportchefen sagt, att inklusive Boris har man fyra mittbackar, vilket väl innebär att man ser på Christoffer Wiktorsson i första hand som vänsterback. Något som ju även matchningen av honom indikerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.