Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berisha nu helt helt klar

Nu skriver till och med ÖSK på sin officiella hemsida, att allt är klart med Ilir Berishas framtida klubbtillhörighet. ÖSK har skrivit ett – som det brukar heta i dessa sammanhag – flerårig avtal med ÖSK.

ÖSK länkar också till en sammanställning av videosekvenser med Berisha i aktion. Man slås av hans spänst i huvudspelet och att han uppenbarligen gillar glidtacklingar som försvarsmetod.

NA:s framskjutna reportageteam Arvidsson & Rådström har intervjuat Berisha (som talar förvånansvärt bra engelska) och Lennart Sjögren (som verkar klart nöjd) på plats under ÖSKs träningsläger i Turkiet.

Frågan är nu om kontrakterandet av Berisha kommer att få några följdeffekter i ÖSK-truppen. Eftersom mittbackfrågan nu verkar definitivt avklarad med fyra tänkbara dedikerade mittbackar (Wikström, Wiktorsson, Berisha och Sigurbjörnsson) så bör Patrik Haginge i fortsättningen kunna inrikta sig på högerbacksplatsen. Innebär detta, att man tycker att man kan släppa iväg Tommy Wirtanen redan nu till IFK Mariehamn? Möjligen väntar man dock med detta till sommaren för att man skall kunna förvissa sig om att Patrik Anttonens skadebekymmer är helt överståndna. Är de det så verkar det i lyxigaste laget med tre högerbackar i truppen.

En annan truppmedlem som nu får något av ett frågetecken över sig är Boris Lumbana. Han skulle ju egentligen ha gått till U21-truppen, men fick stanna kvar i A-truppen som uppbackning för mittbackspositionen (antar jag). Nu behövs inte detta längre och frågan är om ÖSK vill behålla en spelare i truppen som det inte finns någon uttalad uppgift för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.