Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Truppen till träningslägret

ÖSK håller truppen till träningslägret i Antalya ungefär lika hemlig som Sixten gör med sina matchtrupper. Inte ett ord på ÖSKs hemsida om vilka som åker till Turkiet eller om skadeläget etc. Med hjälp av NA:s papperstidning och webutgåva går det dock att bilda sig en ungefärlig uppfattning om vilka som kommer att vara på plats i solen.

Det verkar som om i princip hela truppen åker ner med undantag för Denis Adbduahi som i stället åker till Vasa för provträning med VPS. Om det beror på att det därigenom blev en plats ledig eller på något annat vill jag låta vara osagt, men faktum är att Mohammed Saeid återupptar vad som väl måste vara ÖSK-historiens längsta provträning. Jag kan inte tyda detta på annat sätt än att Saeid nu är väldigt nära att få skriva kontrakt med ÖSK, vilket väl i sin tur lär betyda, att Abdulahi är väldigt nära att lämna ÖSK på ett eller annat sätt.

Saknas under lägrets inledning gör även Ahmed Yasin efter det att denne blivit uttagen till Iraks OS-lag, som skall spela en kvalmatch mot Uzbekistan.

Tidningen skriver också, att Tobias Grahn ansluter till truppen på Arlanda efter att ha tvingats lämna lägret i Seinäjoki på grund av personliga skäl. Om de långtidsskadade spelarna skriver tidningen att Andreas Haddad reser med förhoppningen att kunna gå för fullt på åtminstone någon träning. Om Patrik Anttonen finns det inga nyheter, men min gissning är att han också följer med. De här träningslägren fyller ju en social funktion som nästan är lika viktig som den fotbollstekniska. Det finns många nya spelare i truppen och det är viktigt att kunna svetsa ihop alla till en enhet.

Tillägg.
Tomer Chencinski twittrar, att truppen nu anlänt till Turkiet. Han delar uppenbarligen rum med Kalle Holmberg och hotar med att slänga ut Kalle om han snarkar.

2 kommentarer – kommentera

Oskar IG

Hej,

Var inte Nordins provspel närmare 3 månader innan kontraktet skrevs? Vet inte men långt var det och det finns flera gemensamma nämnare. Lokal talang som provade vingarna utomlands. Återvände hem och gjorde det bra i lägre division för att sedan via utdraget provspel skriva på för ÖSK. Låt oss se om det sista faller in.

Anonym

Jo, det är möjligt att det var så med Nordin. En annan spelare som fick vänta väldigt länge på ett besked var väl Stellan Carlsson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *