Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berisha ingen Bunjaki-värvning

När den kosovoalbanske mittbacken Ilir Berisha plötsligt och helt utan förannonsering dök upp trodde jag och förmodligen många med mig, att det rörde sig om en spelare som kommit hit på en rekommendation från Albert Bunjaki . Denne bör ju som förbundskapten för Kosovos (ännu inte erkända) landslag ha en god kännedom om de bästa spelarna i landet. Berisha har ÖSK således spårat upp själva, även om Bunjaki säkert har fått lämna sina synpunkter på mittbacken.

Nu visar det sig, att så inte nödvändigtvis är fallet. Papperstidningen skriver idag, att Berisha är en spelare som ÖSK haft ögonen på en längre tid. Enligt NA har Arvi Taaler till och med varit på plats och sett spelaren i aktion i Kosovo. Då var han dock inte intresserad av ÖSK, eftersom han satsade på ett kontrakt med en tjeckisk klubb.

Det tjeckiska intresset verkar dock av en eller annan anledning ha försvunnit. I stället hoppades Berisha kunna få ett kontrakt med 1860 Munchen, som Berisha tränade med för några veckor sedan. Inte heller detta försök ledde till någon ny uppdragsgivare. NA skriver, att ett ägarbyte i den tyska klubben satte käppar i hjulet för de förhoppningarna. Detta är visserligen inte helt korrekt, men det stämmer så tillvida, att stridigheter mellan den klubbens ledning och finansiärer ledde till, att man på grund av sin usla ekonomiska situation införde ett transferstopp för det här vinterfönstret. Vilket alltså möjligen kan ha öppnat för en örebroflytt för Berisha.

I övrigt kan man läsa, att ÖSK inte planerar att testa några andra spelare under Seinäjokilägret än de två som redan är kända (Berisha och Saeid). När det gäller Paulinho finns det inget nytt att rapportera. Statusen är oförändrad och eftersom man nu är inne i en intensiv värvningsperiod har man prioriterat det arbetet och inte haft någon ny kontakt med den flyktade brasilianaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.