Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Trögt för de utflyttade

Både Alejandro Bedoya och Michael Almebäck har haft det trögt efter övergångarna till Glasgow Rangers rsp. Club Brugge.

NA skrev för några dagar sedan om Bedoyas svårigheter med skador och problem att ta en plats i Rangers startelva. Ibland har han faktiskt inte ens fått en plats på avbytarbänken.

Från Belgien har det väl låtit positivare och Michael Almebäck har i alla fall startat regelbundet, när han varit disponibel. Men även Michael får kritik. Tidningen Het Nieuwsblaad utvärderar hur Brugges nyförvärv klarat sig och Iron-Mike tillhör de som inte fått godkänt. Man skriver:

Michael Almebäck (550.000 euro): Snel is hij wel, maar door zijn ondermaats positiespel en beperkte wendbaarheid komt dat niet uit de verf. Iron Mike – die bijnaam maakte hij geenszins waar – is ook in het uitvoetballen te beperkt. Minstens twee van de drie tegengoals maakten de topper op Anderlecht voor hem het dieptepunt, maar hij zakte ook al in andere wedstrijden door het ijs.

Min flamländska är väl inte på topp, men tidningen skriver ungefär att visserligen är han snabb, men på grund av hans undermåliga positionsspel och begränsade vändbarhet, så klarar han inte av sin uppgift. Man noterar även att i helgens toppmatch mellan Anderlecht och Club Brugge (3-0), så missade han vid minst två av Anderlechts tre mål. Efter att ha sett en video på YouTube så kan man väl bara hålla med. Både vid det första och tredje baklängesmålet missar han brytningar och kan inte få stopp på sina motståndare och vid det andra så borde han nog ha kunnat blockera bollen. (Anm. : Matchklippen från Anderlect – Brugge verkar rensas bort från YouTube så det är inte säkert att videon ligger kvar så länge).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *