Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inget nytt från kansliet (eller NA-borgen)

NA publicerar idag en nyhetsartikel om ÖSKs arbete under silly season. Dessutom levererar tidningens sportchef Anders Uddling en krönika där han uttrycker sin oro över att tidningens journalister inte matats med information om hur det går för ÖSK med rekryteringsarbetet.

Lennart Sjögren säger till tidningen att det  inte finns någon anledning till oro, trots att man inte hållit den ursprungliga målsättningen att ha allt kring truppen klart tills före jul. Men det är klart – oberoende av hur oroad han eventuellt är, så kan han inte gärna säga något annat än att han inte är det.  Nu finns det i och för sig ingen anledning att känna sig speciellt oroad utifrån almanackans datumangivelse. Allsvenskan börjar inte spelas förrän den 2 april för ÖSKs del, så det finns gott om tid för tillkommande nyförvärv att anpassa sig till ÖSKs sätt att spela fotboll.

Mer oroande är att det verkar som om ÖSK inte riktigt har den tyngd förmånsmäsigt som gör det möjligt att ta in de spelare man önskar knyta till sig.
– Det finns spelare som vi hade hoppats komma i mål med, men av olika anledningar har det inte blivit så, säger Sjögren till tidningen.

De olika anledningarna har med största sannolikhet att göra med de ekonomiska villkor som ÖSK kan erbjuda. Trots en rätt bra intäktsökning under de senaste åren så tillhör ÖSK inte direkt penningligans tungviktare. Så det gäller att finna spelare som utöver de ekonomiska förutsättningarna även värderar vad ÖSK och Örebro kan erbjuda i övrigt. Detta gäller ju speciellt om man förhandlar med spelare som inte har någon naturlig ankytning till Närke.

Beträffande spelarna i årets trupp framkommer det att Boris Lumbana tills vidare (vad det nu kan innebära) får stanna kvar i A-truppen. Simon Leonidsson däremot får som tidigare aviserats ta ett steg tillbaka till den U21-trupp som är under bildande. Nu tränade och spelade (i den mån han var oskadad) redan i år med talangtruppen så för hans del blir det inte någon större förändring.

Lennart Sjögren bekräftar också, att Simon Nurme och Johannes Skoglundnu är ute ur truppen. Tidningen skriver  att de inte erbjudits några nya kontrakt. En sanning för vilken en viss modifikation är nödvändig. Simon Nurme erbjöds ett kontrakt, men han vill göra något annat och Johannes Skoglund hade kontrakt även för det kommande året, men klubben kom överens med honom att det skulle avslutas i förtid. Borta ur ÖSKs framtidsplaer är de båda hur som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.