Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK rensar i truppen

Att ÖSK bantar truppen har vi sett under höstens lopp. Nu har uppstädningen även nått fram till lagets hemsida där det numera finns en truppsammanställning som förmodligen är uppdaterad med det senaste. (Tidigare har det ju funnits en del eftersläntrare i den sammanställningen). Om det var så att ÖSK och Johannes Skoglund kom överens förra veckan om att gå skilda vägar så får man väl säga att truppsammanställningen känns genomarbetad eftersom Johannes inte är med på den. Vad kan man då se?

Målvakter.
Bland målvakterna har Simon Nurme tagits bort, vilket väl får tas till intäkt på att han inte avser att förlänga med ÖSK. Detta blev väl i och för sig uppenbart redan då Tomer Chencinski togs in i truppen. Kvar att värva återstår det en tredjemålvakt med uppdraget att vakta U21-målet eller möjligen lånas ut om det är meningen att Jonas och/eller Tomer kommer att stå hos reservlaget. Rinne med utlåning till BK Forward skulle passa bra på den platsen, tycker jag. Men det är ju inte säkert att Forward tycker det.

Försvarare.
Hos försvarsspelarna har Boris Lumbana dröjt sig kvar. Det var ju tidigare tal om att han skull flyttas till U21-truppen. Det är iofs. möjligt att det fortfarande är tanken, men uppenbarligen är han fortfarande registrerad hos ÖSK Elitfotboll. Oklart vad det innebär att han fortfarande finns med – kanske har man insett att han nog är tillräckligt bra för att spela i allsvenskan. (Fast han är nog bäst som mittfältare med sin i det närmaste obegränsade arbetskapacitet. Att spela honom som mittback är på sätt och vis att misshushålla med resurserna).

Mittfält.
På mittfältet som tidigare var överbefolkat ter det sig nu närmast ödsligt ut. De tre ”riktiga” mittfältarna som finns kvar är Nordin Gerzic, Emil Berger och Denis Abdulahi. Borta från sammanställningen är numera Erik Nilsson, Per Johansson, Johannes Skoglund och Riku Riski förutom Kihlberg och Nordback, som var bortrensade redan tidigare. Av de tre som finns kvar är det väl dessutom tveksamt om Denis Abdulahi har vad som krävs för att spela allsvensk fotboll. För att ”dryga ut” mittfältskontingenten har man även lagt in Ahmed Yasin och Josef Ibrahim på den positionen. Detta trots att de väl egentligen inte förekommit i den rollen hos ÖSK. Ahmed skulle nog kunna spela på mittfältet, men jag är mer tveksam beträffande Josefs möjligheter att ta ansvar för de uppgifterna.

Anfall.
Hos anfallarna finns det däremot fler namn angivna. Nu kräver ju ett 4-3-3 system en hel del folk, men åtta anfallare verkar väl ändå i mesta laget. Nu kan man ju tänka sig att Paulo José de Oliveira egentligen är mittfältare, men ändå. Kalle Holmberg har väl mest spelat på mittfältet i div 2 i år – problemet är bara att han främst konkurrerar med Nordin Gerzic om den offensiva rollen. Saknas hos det offensiva gardet gör Brunet Hay (ingen överraskning) samt Simon Leonidsson. Den senare kan möjligen ha drabbats av samma ”öde” som Johannes Skoglund – alltså ett rivet kontrakt. Konkurrensen på ytterplatserna är alldeles för hård för att Simon skulle ha en rimlig chans att etablera sig där och eftersom han dessutom varit skadad väldigt mycket under sin tid hos ÖSK s¨är det tveksamt om ens han själv såg någon framtid hos de svartvita.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.