Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

NA om övergångarna

Vår lokala papperstidning dedikerar en sida för ÖSKs räkning efter gårdagens två övergångar. För ovanlighetens skull begränsar man dessutom bildmaterialet, så det fanns uppenbarligen en del att skriva om. Jag noterade följande punkter:

Utbildningsbidrag för Wiktorsson.
ÖSK kommer att få betala ett utbildningsbidrag på drygt 360.000 kronor till Degerfors.

Fler försvarsspelare behövs.
Lennart Sjögren säger, att klubben fortfarande söker en målvakt till samt att ytterligare en mittback är ett prioriterat behov. Dessutom förstärkningar längre fram.

Inget beslut om Riki.
Beträffande Riku Riski säger Sjögren, att man ännu inte fattat något beslut. Han vill inte kommentera om det finns en option eller hur en sådan i så fall ser ut.

Jag får intrycket, att ÖSK i första hand söker en annan (eller andra) mittfältare, men att man vill hålla möjligheten öppen att värva Riku om man inte får den/de spelare man har som förstaval för mittfältet.

Provspelande målvakter.
– Vi stänger inga dörrar och nu skall vi sätta oss och utvärdera målvaktssituationen igen. Man vill så klart ha så bra målvakter som möjligt, säger Sjögren till tidningen.

Det verkar alltså som om någon av de två provspelande amerikanerna fortfarande kan vara aktuell. För detta talar ju även ÖSKs rapporterade samtal med VPS om Tomer Chencinski.

Bergers anmälan.
En nyhet med anledning av den anmälan som Emil Berger gjorde beträffande kontraktbrott, när Degerfors stängde av honom från spel. Hittills har inte mer varit känt än att Berger fick rätt gentemot sin gamla klubb. Nu skriver NA att källor uppger, att Degerfors som straff fick lov att betala tillbaka utbildningsbidraget (ca. 90.000 kr) till ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *