Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bättre flyt hos Malmbergs

111110. Bra tredjekvartal för Malmbergs.
ÖSKs huvudsponsor redovisade idag ett bra utfall för årets tredje kvartal. Resultatet före skatt uppgick till 18,3 mkr, vilket är betydligt bättre än de 4,9 mkr som rapporterades för det tredje kvartalet förra året.

110429.
Jan Folke och Malmbergs övriga aktieägare kunde igår glädja sig över en positiv resultatrapport för det första kvartalet. Bolaget redovisar en vinst på 16,9 mkr före skatt och 12,0 mkr efter det att avsättning gjorts för statens andel. Läget tycks således vara under kontroll igen efter några svajiga år.

100826.
ÖSKs huvudsponsor Malmbergs verkar att ha haft ett besvärligt andra kvartal. Q1 gav ett resultat efter skatt på 4,8 mkr, men när nu halvårsresultatet redovisas så är resultatet nere på i princip plus minus noll.I sin rapport skriver företaget att man under kvartalet fått vidkännas valutakursförluster på över 4 mkr, samt att förändrade periodiseringsprinciper samt engångkostnader bidragit till det försämrade resultatet.

100217. Åter vinst hos Malmbergs.
Efter två kvartal med nollresultat har ÖSKs huvudsponsor Malmbergs åter fått lite medvind i resultaträkningen. Verksamheten under förra årets sista kvartal resulterade i en vinst efter skatt på 8,6 mkr, vilket innebar att resultatet för helåret blev 19, 3 mkr. En utdelning på 50 öre per aktie föreslås.

091111. Nollresultat igen.
Det fanns inget resultatmässigt lyft för Malmbergs, ÖSKs huvudsponsor, att rapportera då resultatet av det tredje kvartalets ansträngningar presenterades idag. Resultatet efter skatt uppgick till 0,7 mkr på en omsättning som jämfört med samma period förra året sjunkit från 130 mkr till 109 mkr. Med tanke på omständigheterna var det nog ändå rätt bra. Tack vare ett starkt förstakvartal kan man dock fortsatt glädja sig över en vinst efter skatt på nästan 11 mkr för årets första nio månader.

090821. Plus minus noll för Malmbergs.
ÖSKs storsponsor Malmbergs redovisar ett nollresultat för det andra kvartalet. Omsättningen har sjunkit kraftigt jämfört med motsvarande period förra året (från 122 till 93,6 mkr) och resultatet har landat vid nollstrecket jämfört med ca. 7 mkr för ett år sedan. Om det är detta eller något annat som orsakat att Malmbergs endast talar om halvårsresultatet som var positivt och ca. 10 mkr vill jag låta vara osagt. Men det ser en smula märkligt ut att det inte finns några kvartalssiffror i pressmeddelandet. Möjligen ett tecken på att situationen upplevs som något pressad. Med tanke på omständigheterna får man väl säga att det är rätt bra att kunna undvika att redovisa förlust vid en så pass kraftig minskning av omsättningen.

090430. Malmbergs håller ställningarna
ÖSK Elitfotboll har varit förutseende nog att inte göra sig beroende av en eller ett fåtal stora sponsorer. Istället är det ett rätt stort antal företag som ingår i Team ÖSK – 52 stycken i nuläget. Störst är dock Malmbergs Elektriska AB, vilket om inte annat framgår av deras framträdande placering på matchdräkten.

Malmbergs rapporterade igår det ekonomiska resultatet för sitt första kvartal. Trots lågkonjunkturen går det fortfarande förvånansvärt bra för företaget, som gjorde en vinst efter skatt på 10.5 mkr, bara ca. en halv miljon lägre än under motsvarande kvartal förra året. ÖSK bör således kunna räkna med fortsatt support från Kumlaföretaget.

090317. Trögare hos Malmbergs
ÖSKs största (?) sponsor Malmbergs meddelar idag, att styrelsen föreslår bolagsstämman, att ingen utdelning skall lämnas för fjolåret. Företaget visade dock vinst varför det inte borde vara någon risk för sponsorskapet så länge Jan Folkes intresse för laget håller i sig. Man kan dock undra vad de vanliga aktieägarna tycker i skenet av den uteblivna utdelningen.

090210. Malmbergs har läget under kontroll (någorlunda)
Malmbergs släppte sin bokslutsrapport idag. Det ser väl fortsatt rätt bra ut för ÖSKs huvudsponsor.

Nettoomsättningen uppgick till 552 881 (574 942) kkr
Rörelseresultatet uppgick till 49 812 (58 937) kkr
Resultatet före skatt uppgick till 47 535 (57 584) kkr
Resultatet efter skatt uppgick till 34 001 (40 962) kkr
Resultatet per aktie uppgick till 4,25 (5,12) kr
Kassaflödet från den löpande verksamheten var 28 095 (45 826) kkr

Fast för det fjärde kvartalet såg man nedgången rätt tydligt. NA rapporterar:

Malmbergs Elektriska redovisar en vinst på 12,5 miljoner kronor före skatt för fjärde kvartalet, jämfört med 20 miljoner kronor för motsvarande kvartal året innan. Omsättningen backade med nästan 20 miljoner kronor till drygt 159 miljoner kronor.

1 kommentar – kommentera

ÖSKare i exil

Härligt att höra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.