Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen Europafotboll för Alejandro

Det här är väl inte direkt ÖSK-relaterat, men bloggen kan ändå inte undgå att notera att Alejandro Bedoyas nya klubb inte ens lyckades kvala in sig till Europaligans gruppspelsfas. De spelade ikväll oavgjort mot det slovenska laget Maribor och det resultatet räckte inte eftersom Maribor vann sin hemmamatch.

Resultatet innebär säkert en besvikelse för Alejandro som såg fram mot möjligheten att få spela fotboll på en högre nivå. Med tanke på den skotska ligans standard och frånvaron av europamatcher under det närmaste året ser denna önskan inte ut att kunna besannas. Han får väl trösta sig med att det nya jobbet säkert är bättre betalt.

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra om det inte var så att Glasgows idiotiska förhandlingstaktik, när man ville få loss Alejandro, till en del bidrog till misslyckandet. Hade de mött på ÖSKs måttliga krav lite tidigare så hade de kunnat disponera Alejandro för båda matcherna och det skulle mycket väl ha kunnat utgöra skillnaden mellan dagens resultat och fortsatt spel.

Det enda man i Rangerslägret kan glädja sig över att man inte var ensamma om att bli utslagna. Det ödet drabbade även Celtic (utslagna av schweiziska FC Sion) och Hearts (utslagna av Tottenham). Som jag brukar säga – den skotska ligan är inte speciellt bra.

Tillägg: Däremot gick det bättre för Michael Almebäcks nya klubb. Club Brugge är vidare efter en 2-0 vinst på hemmaplan (3-3 borta) till huvudturneringen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.