Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly season drar igång

När är det egentligen Silly Season? Av diverse tidningsartiklar att döma pågår den hela året med mer eller mindre vågade gissningar och påståenden om förestående klubbyten. Intensifieras gör den dock då de så kallade värvningsfönstren är öppna. Det är nämligen då som spelare kan byta klubb. Ja, byta klubb kan de i princip göra när som helst under förutsättning att alla parter är överens, men att byta klubb och också representera den nya klubben får man bara göra då fönstren är öppna.

Svenska klubbar har något av en nackdel under det så kallade sommarfönstret. Detta beror på att de europeiska ligorna har sina fönster öppna under en betydligt längre period än de svenska. Det får de ha eftersom de befinner sig mellan två säsonger. I år flyttade svenskarna sitt sommarfönster till augusti, vilket bland annat innebär att spelare mycket väl kan lämna under juli månad utan att kunna ersättas på en gång. Så som fallet har varit med Michael Almebäck för att ta ett närliggande exempel.

Sjögren vill ha en mittback.
Igår intervjuade Svartvitt ÖSKs sportchef Lennart Sjögren och av den intervjun framgick det klart, att ÖSK kommer att försöka att värva en mittback som således skulle kunna bli spelklar under augusti månad. Ett namn som det spekulerats en del kring i detta sammanhang är Degerfors vänsterfotade mitt- ytterback Christoffer Wiktorsson. Denne har ett utgående kontrakt men verkar inte vara intresserad av att förlänga med Degerfors. ÖSK har tidigare visat intresse för talangen som numera hunnit bli 22 år gammal. Frågan är bara om han är tillräckligt bra för att kunna ta steget från Degerfors till Allsvenskan.

Frågan är likaså om inte Emil Bergers erfarenheter kan verka avskräckande. Emil har ju ännu inte fått spela något alls med ÖSK i allsvenskan. Å andra sidan borde positionen i ÖSK se rätt frestande ut för en ambitiös mittback. Det räcker med att vara bättre än Patrik Haginge för att man skall kunna räkna med en plats i startelvan. Haginge som dessutom är på gränsen till högerback. Det borde vara betydligt lättare att lägga beslag på en sådan plats än vad det är att slå sig in på mittfältet.

Bedoya kan försvinna i sommar.
I dagens papperstidning kommenteras Alejandro Bedoyas status efter hans rätt lyckade insatser i det amerikanska landslaget under Gold Cup. Hans agent Patrick Mörk är rätt rak på sak och säger till tidningen:
– Det blev väldigt bra det här och det troligaste är att han lämnar ÖSK i sommar.

Från ÖSKs sida är man försiktigare i sina kommentarer och Magnus Sköldmark konstaterar bara att det finns ett stort intresse för honom för närvarande, men att man inte vill kommentera läget förrän det finns ett läge att kommentera.

Nordin i rubrikerna igen.
Det var Expressen som började. De skrev utan att ange ens en tillstymmelse till källa, att Malmö FF är ute efter ÖSKs mittfältsdirigent. Anledningen till deras eventuella planer skulle vara, att man för närvarande har många skador i truppen samt att man är osäker på om man kommer att kunna behålla Wilton Figueiredo. Dessutom riskerar man tydligen att förlora Agon Mehmeti. Från Malmös sida vill man naturligtvis varken förneka eller bekräfta vilka namn man jobbar med.

FotbollDirekt kontaktade Nordin, som inte verkade speciellt pigg på att diskutera sin framtid. Mer än att han trots allt håller alla dörrar öppna, samt att han snart kommer att kunna lämna något slags besked.

Nerikes Allehanda kunde givetvis inte finna sig i att de andra internetsiterna klampade in på deras bevakningsområde och presterade därför sin egen version av var Nordin och ÖSK står idag. Enligt NA så säger Nordin, att han för närvarande helt och hållet har fokus på förhandlingarna med ÖSK.

Bloggen tror inte att Nordin går till MFF så länge han tror att han har en möjlighet att komma utomlands. Det är bättre för honom, att förhandla fram ett nytt bättre kontrakt med ÖSK som dessutom innehåller liberala villkor för under vilka omständigheter ÖSK kan låta honom gå till en annan klubb. Ett sådant åtagande är det i princip bara ÖSK som kan lämna. En klubb som MFF vill säkerligen binda honom så pass länge, att han inte längre blir attraktiv utomlands (över 30-årsstrecket).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.