Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ytterligare en dalkurd från ÖSK

110619. Jidsjö skadad igen.
NA skriver idag i sin pappersutgåva, att Mikael Jidsjö igen råkat ut för en allvarlig skada. Efter en vår med rehabträning verkade han återställd från sina tidigare skador och sedan en vecka tillbaka deltog han i den ordinarie träningen med sina lagkamrater.  Då var olyckan framme igen och knäskålssenan gick av på hans tidigare skadade knä. Det lär betyda, att det inte blir någon fotboll för honom den här säsongen. Frågan är om det inte är dags nu att pensionera fotbollsskorna.

110410.
Efter Nedim Halilovic (numera avflyttad), Mirza Jelecak och Robert Mambo-Mumba har ytterligare en föredetting anslutit till borlängelaget. Det är Michael Jidsjö, som uppenbarligen fått sitt (sina?) knä i användbart skick igen och sedan skrivit på för dalkurderna. Jag hade för egen del redan avskrivit Micke som en fotbollsinvalid efter att ha sett ett antal rehabiliteringar och omstarter resultera i fortsatta knäproblem. Men han är tydligen så pass bra nu att han vill göra ett nytt försök.

Något förvånad är jag dock över att han flyttar norrut. Speltid på hemmaplan hade han säkert kunnat få hos Forward, som spelar på samma nivå som Dalkurd. Forward har en tunn trupp och hade säkert tagit emot honom med öppna armar.

För Sportklubben blev det inte speciellt många matcher på grund av hans återkommande skadeproblem. Ihågkommen rent sportsligt blir han nog främst för sin frambröstning till Robin Staaf segermål i bortamatchen mot Ljungskile sommaren 2008. ÖSK hade hamnat i ett placeringsmässigt väldigt besvärligt läge och det var väl på sätt och vis vinsten i den matchen som vände den dåliga trenden.

Dessutom hade han tillsammans med James Frempong en stor andel i den höstspurt som för två år sedan förde ÖSK Ungdom till div 2-spel. Talangernas vårsäsong hade inte varit något vidare, men när från A-truppen nerlånade James och Micke tillsammans med Edvin Möller började producera mål i massor, så räckte det ända fram till seriesegern (med en viss hjälp från IFK Örebro).

Från bloggens sidan hoppas vi att knäna håller den här gången och att det blir många mål för den nya föreningen.

Dalkurd: Jidsjö klar för Dalkurd FF
Dalarnas Tidningar: Dalkurd värvar från Örebro SK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.