Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fågel-eller-fisk helg för ÖSK-familjen

110523.
Vi hade en viktigt fotbollshelg för många av lagen i ÖSKs stora fotbollsfamilj. Något som bloggen noterade förra veckan. Så det kan väl vara på sin plats att följa upp hur det gick. På det hela taget bra – det var väl i princip bara div 2-lagets oavgjorda resultat mot Tibro som kändes som ett bakslag. Kommentarer vid varje match.

110520.
Under den kommande helgen (som börjar i kväll) spelar flera av ÖSK-familjens representationslag matcher som kan komma att definiera resten av säsongen. Är man ett lag med ambitioner och möjligheter att vara med och slåss i tabelltoppen eller kommer man att få lov att koncentrera sig på att hålla nedflyttningsstrecket på behörigt avstånd? Den frågan kan komma att besvaras för flera av lagen.


Redan i kväll spelar ÖSK Söders rekordunga A-lag på sin plastbelagda hemmaplan Ekäng en match i div 5 Södra mot IFK Askersund. Som vanligt när Söder spelar hemmamatch så är det kontinental avsparkstid som gäller – alltså 20:30.

Resultat
: Vinst med 4-1. Ett bra resultat av ett lag som visade att man klarar av motståndare på den här nivån. En viss hjälp från några av talangtruppens spelare behövs dock för stabilitetens skull. Bra kväll för Söder.


I morgon fredag spelar ÖSK Ungdom veckans div 2-match. I en tätt packad serie där nio av tolv lag återfinns inom en fyrapoängszon ligger ÖSKarna på grund av sin usla målskillnad just nu på kvalplats. Fredagsmotståndare är nyuppflyttade Tibro AIK – ett lag som ÖSKs talanger bör slå för att kunna hävda sig i serien. Kl. 19:00 på Behrn Arena.

Resultat: 2-2. Det oavgjorda resultaten var en missräkning i en match där ÖSK skapade mängder av målchanser i andra halvlek utan att få in mer än en.  Trist enpoängare på Behrn Arena.

 


I pojkallsvenskan flyttades ÖSK denna säsong upp till elitnivån. Årets lag har dock haft svårt att hävda sig så här långt. Laget ligger näst sist med fyra poäng på sex matcher. På lördagen möter man dock ett lag som lyckats ännu sämre. Sundbybergslaget Ursviks IK har nämligen bara en poäng. Dags för en trepoängare för ett steg upp mot säkrare mark? Matchen spelas lördag på Ekäng kl. 14:00.

Resultat: 1-0.
ÖSK PAL tog sin andra seger i pojkallsvenskans högsta klass. Vad som till att börja med såg ut att kunna bli en rätt enkel seger blev i slutändan en riktig kämpainsatsen efter en utvisning i andra halvlek. Hårt jobb för andra segern.


ÖSKs 96:or spelar i den regionala serien och är så här långt obesegrade serieledare. På lördag reser laget till Karlstad för en förmodligen tuff match mot FBK Karlstad.

Resultat: Förlust med 4-2.
Det blev förlust på bortaplan mot FBK Karlstad – ett lag som ÖSKarna verkar ha svårt för. Segern lär ha varit rättvis även om ÖSKarna hade halvtidsledningen med 2-1.


Även på söndagen spelas det en hel del svartvit fotboll. ÖSKs 97:or spelar sin första match i P14 Elit mot Rynninge IK. Elitserien fungerar som kvalificering för nästa års regionala spel. Ekäng kl. 12:00.

Resultat: 1-2. ÖSKarna skapade massvis med chanser matchen igenom, men gjorde bara ett mål (Micke Loön). Rynninge skapade maximalt två chanser och gjorde mål på bägge.


Två timmar senare tar den hårt matchade 95-truppen emot Carlstad United i regionspelet. ÖSKarna har en serieledning att försvara. Ekäng kl: 14:00.

Resultat: 2-0. Hemmalaget fick jobba hårt för att säkra segern. Tvåmålsvinst för P95-orna.


Söndagens ödesmatcher avslutas sedan med det allsvenska vinna-eller-försvinna mötet mellan ÖSK och GAIS. Behrn Arena kl. 16:30.

Resultat: 3-1. Det gick ju bra.


Utöver dessa matcher kan noteras, att ÖSK Söders damlag i kväll möter Lillåns FK i distriktscupen. Matchen spelas på Lillåvallen kl. 19:00. Lillåns herrar överraskade tidigare i veckan genom att i herrcupen slå ut Vretstorp. Kan deras damer åstadkomma ytterligare en sensation genom att slå ut ett lag från en högre division? Jag tror inte det – Roland Andersson verkar inte lämna något åt slumpen utan kommer att spela ett starkt lag.

Resultat
: Vinst med 6-1. Stor seger för ett lag som inte längre håller div 3-klass – de är betydligt bättre.
ÖSK Söder Dam: Ännu en milstolpe nådd!


Söderdamerna har sedan på söndagen en bortamatch i div 2 mot Västerås IK. Tjejerna har en vinst och en förlust så hör långt. Ytterligare en vinst skulle vara bra både för självförtroendet och för tabellplaceringen. Apalby kl. 14:00.

Resultat: Söders damlag tog säsongens andra seger genom att göra matchens enda mål.
ÖSK Söder Dam: Ny 3-poängare i tvåan!


Söders andralag i div 7 (två vinster och en förlust) möter FK Örebros andalag kl 11:00 på lördag. Matchen spelas på Navet.

Resultat: 4-1.
ÖSK Söders andralag tog en fin seger under svåra yttre förhållanden: kraftig vind, dålig plan och hårt spelande motstånd. Ny seger för Söder.


Söders tredjelag i div 8 (en oavgjord och en förlust) åker på söndagen över till Sörbyvallen för match mot IK Sturehovs tredjelag. Reviderad matchstart kl. 15:00.

Resultat: Det blev förlust med 1-0 i en match som bloggen inte vet så mycket om. Tre utvisningar varav två för Söder tyder dock på att det kan ha varit en rätt tuff tillställning.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.