Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hårt jobb för andra segern

Filip Albertsson avgjorde mot Ursvik med matchens enda mål. I bakgrunden Fredrik Felle.

ÖSKs pojkallsvenskar fick jobba hårt för en vinst som på förhand kanske såg enklare ut på papperet än vad den skulle visa sig vara i verkligheten. I en match som präglades av en hård vind hade hemmalaget ett bra grepp om spelet under första halvlek. Filip Albertsson – till att börja med i anfallet – kunde rätt tidigt i matchen ge hemmalaget ledningen. Sundbybergarna hade inte så mycket att komma med och det verkade mest var en tidsfråga innan nästa mål skulle komma. Det kom dock aldrig utan ÖSKarna fick ta igen sig i halvtidspausen med Filips mål som enda motivering för trepoängaren.

Inför den andra halvleken byttes det sedan rätt friskt i ÖSKs laguppställning. Lukman Murad, som varit den första halvlekens dominerande spelare, fick nöja sig med 45 miuter på grund av ljumskkänningar. In istället kom bland annat yrvädret Ahmed Hassan, som tyvärr visade lite för stor entusiasm i några kampsituationer, vilket resulterade i två gula kort på en kvart. ÖSKarna fick därefter försöka spela av den sista halvtimmen med en man mindre på plan och med det mesta av vinden i ansiktet. Det klarade man också av, främst tack vare ett hårt arbete på mittfältet med David Johansson och Filip Albertsson i framträdande roller. Jonathan Thuresson i mål som tillsammans med Joakim Åberg som mittbacksankare höll ordning på boll och motståndare i straffområdet.

Trötta men nöjda kan ÖSKarna pusta ut efter vinsten mot Ursvik.

PS!
Peter lovar att det är mer granulat på gång om någon vecka. Tänk bara om man kunde bättra på Navets underlag med samma recept.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.