Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny seger för Söder

Hård vind, tuffa tag och en usel plan var de yttre omständigheterna, då ÖSKs andralag besegrade FK Örebros motsvarighet på Navet. Segersiffrorna blev 4-1, precis som i torsdagsmatchen då A-laget besegrade Askersund. ÖSKarna fick börja i motvind och höll utan några större problem ett oavgjort 0-0 resultat under matchens första 45 minuterna. Laget hade till och med möjligheten att ta ledningen strax före pausen, men motståndarnas målvakt gjorde en bra benparad på Shazes straffspark. Denne som för övrigt fått ta platsen i ÖSK-målet hade inte så värst mycket att bestyra på sitt nya jobb, men imponerade genom att visa upp säkert målvaktsspel och ett bra grepp de gånger det behövdes.

I andra halvlek fick ÖSKarna fördelen av att ha vinden i ryggen och målen rullade in med jämna mellanrum. Det första gjorde Aimé Elloh på straff efter det att Kim Granlund Knutshed blivit fälld. Jag har för mig att det även var Kim som gjordes ner vid straffen i första halvlek. När ÖSK väl fått en boll över motståndarnas mållinje var saken i princip klar. Motståndarna orkade inte lika mycket och i den hårda vinden var det sällan de ens kom över på ÖSKs planhalva med bollen under kontroll. Under den sista kvarten ploppade det in ytterligare tre mål för ÖSK och dessutom ett tröstmål för gästerna. ÖSKs tre avslutande mål gjordes av i tur och ordning Johan Gynhammar, Samrand Kamkar och Kim Granlund Knutshed.

Bloggens utsände såg en mycket stabil backlinje hos ÖSK med Aimé Elloh som mest framträdande spelare. På mittfältet som jobbade hårt och fick mycket stryk fastnade ögat på Anton Jonsson Fridhagen som definitivt inte steg undan i närkamperna. Mest besvär för moståndarnas backlinje orsakade Kim Granlund Knutshed och även Johan Gynhammar märktes en hel del i andra halvlek. Bland annat hade denne en hård nick i ribbans underkant.

I en haltande serietabell ligger nu ÖSKarna med en match mer spelad än de flesta av konkurrenterna på den andra av två direktuppflyttningsplatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *