Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bra kväll för Söder

Torsdagens poängmakare för ÖSK Söder. Haris Karhamet (två mål och en assist), Benjamin Andersson Westergård (ett mål och en hockey-assist) samt Kevin Larsson (ett mål).

ÖSK Söder kunde boka in två seniorsegrar under torsdagskvällen. Söders damer var i Lillån och spelade en DM-match. Den vanns med 6-1 och detaljerna finns i Jonas Asks matchrapport på Söderdamernas hemsida. Segern innebär att damlaget gått till final och där kommer att få möta segraren i mötet mellan KIF DUFF och Öfvre Adolfsberg.

Söders herrlag mötte senare på kvällen IFK Askersund och hämtade hem en till synes säker 4-1 vinst. Till synes därför att en vinst verkade inte alls självklar i första halvlek. Hemmalaget hade visserligen mest av bollen, men hade svårt att göra sig gällande framför motståndarmålet. Istället blev det Askersund som tog ledningen med ca. 10 minuter kvar av första halvleken. En blockerad utspark och lite strul i hemmaförsvaret gjorde att gästerna kunde ta ledningen. Det oavgjorda resultatet återställdes sedan med två minuter kvar av första halvlek. Benjamin Andersson Westergård slår en frispark ute från kanten som touchar ett askersundshuvud och sedan dimper ner framför Haris Karahmet vid bortre stolpen. Haris behöver i princip bara hålla fram huvudet och låta bollen studsa in i mål. Rättvisa var på så sätt på sätt och vis skipad och båda lagen kunde dra sig tillbaka för att fundera på vad man kunde göra bättre i andra halvlek.

De bästa funderingarna hade nog Björn Juhlin & Co. eftersom det var Söder som kom att dominera stort i den andra halvleken. Trots en rätt kraftig motvind men tack vare bättre ork kunde man springa ifrån det för dagen rödklädda kamratlaget och när väl den andra bollen satts i mål av Benjamin Andersson Westergård så kändes trepoängaren rätt säker. Ett snyggt mål var det också. Haris Karahmet hittar Benji med ett djupledspass mellan inner- och ytterback. Benjamin springer in i straffområdet viker in framför en försvarare och kan från nära håll rulla in bollen förbi en övergiven målvakt.

När ÖSK väl fått ledningen så tog matchen på sätt och vis slut. Askersund försökte anfalla men orkade inte mot det konditionsstarkare hemmalaget. Stora ytor öppnade upp sig på mittfältet, vilket Haris kunde utnyttja för 3-1 målet. Han fick bollen i höjd med mittlinjen och kunde oattackerad driva den ända till straffområdesgränsen för att därifrån prickskjuta lågt vid ena stolpen. Med ca. fem minuter kvar kunde sedan Kevin Larsson öka på till 4-1 på efter det att ”Shaze” Akbari tagit in bollen i straffområdet men hamnat utanför skjutsektorn. Lite oklart för mig vem det egentligen var som passade fram Kevin.

Precis när Kevin gjort sitt mål slocknade den lite väl snålt inställda belysningen och de båda lagen fick en extra utpustningspaus på ca. fem minuter innan ljuset kom på igen. Men matchen var givetvis vid det laget redan avgjord, så det extra avbrottet betydde inte något för matchutgången.

Bra hos Söder var givetvis den från talangtruppen inlånade trion Axel By (lagkapten), Haris Karahmet och Kevin Larsson. Det ska de vara på den här nivån. De två sistnämnda tog i andra halvlek tillsammans med Kalle Ardeman ordentligt hand om mittfältet, vilket nog var det som vann matchen för Söders del. Av Söders ”egna” spelare var Joel Andersson stabil i målet, Benjamin Andersson Westergård hade tidvis lekstuga ute på vänsterkanten och utöver målet så visade han att han har en riktigt bra fot för fasta situationer också. Efter en frispark blev det ju mål och han slog några riktigt bra hörnor också. Jag gillade också Kim Granlund Knutheds andra halvlek som högerback ( i den första satt han på bänken). I hemmalaget saknades lagets bästa målskytt Mirza Basic på grund av avstängning.

ÖLFF: Matchrapport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.