Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förbjuden väg

110521. Bergers vinst över Degerfors.
NA skriver idag att Emil Berger fått rätt i en tvist med Degerfors IF kring omständigheterna med Emils övergång till ÖSK. Det är Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd som avgjort ärendet till hans fördel. Vad det handlar om verkar det dock inte finnas någon som vill yppa. Tidningen spekulerar i att Degerfors eventuellt kan förlora rätten till hela eller delar av det utbildningsbidrag på 90.000 som ÖSK betalade till Degerfors i samband med övergången. Det tror dock inte bloggen eftersom ärendet avsåg en tvist mellan spelaren och hans förra klubb. Förmodligen handlade det om Degerfors ”avstängning” av Emil efter det att övergången blev känd, något som inte har någon bärighet på den ersättning som ÖSK skall betala till föreningen.

101103.
Nya Wermlandstidningen
: Degerfors anmäls i Berger-affären
Degerfors IF: Degerfors IF anmälda för kontraktsbrott

101102.
Om någon trodde att affären Emil Berger var avslutad så trodde han fel. (Jag var en av dem som trodde fel). Idag rapporteras det att Emil Berger med hjälp av spelarfacket stämt Degerfors IF för kontraktsbrott på grund av att man stängde av Berger från spel med Degerfors efter det att han skrivit på för ÖSK. För spelarfacket som driver ärendet å Bergers vägnar är det helt klart intressant att få saken prövad. Vad som driver Berger vill jag låta vara osagt, men en sak är säker. Hans popularitetspoäng i Degerfors lär inte öka på grund av den senaste utveckling. ÖSK verkar inte på något sätt vara inblandade i stämningen utan det hela tycks vara en privat hämndaktion från Bergers sida.

Karlskoga-Kuriren: DIF anmält för kontraktsbrott (101102)

100822. ÖSK bötfälls i Berger-affären.
ÖSK bestraffas med böter på 25.000 kronor för att man kontaktade Emil Berger för tidigt. Degerfors har på sin hemsida lagt ut information kring nämndens beslut i detta ärende.

ÖSK: Kommentar till beslutet


100722
. Karlskoga-Kuriren: Berger lånas ut till Carlstad United
En intressant notis i sammanhanget är att tränarna i Degerfors (Patrik Werner) och Carlstad United (Roger Werner) är bröder.

100721. Emil utlånad till Carlstad United.
Degerfors har äntligen bestämt sig för vad man skall göra med Emil Berger under hösten. Man lånar ut honom till Carlstad United. För några år sedan hade vi en liknande affär då Per Eriksson gick andra vägen, så jag antar att Degerfors kände sig positiva till idén när CU anmälde sitt intresse.

Degerfors har lagt ut ett kortfattat pressmeddelande på sin hemsida. Carlstad United ett något längre på sin (pdf).

Det är en rätt hårt ansatt klubb som Emil kommer att representera under hösten. CU ligger sist i div 1 Norra (samma serie som BK Forward) och har haft en hel del besvär under det senaste året. Så sent som i vintras var det väldigt nära att klubben tvingades i konkurs när de inte kunde göra rätt för sig hos skatteverket. I samband med den ovisshet som uppstod lämnade flera av lagets tongivande spelare klubben, som sedan dess fått lov att kämpa med kniven mot strupen inte bara placeringsmässigt utan även ekonomiskt.

I seriens näst sista omgång den 16 oktober kommer CU till Trängen och då kommer det alltså förmodligen att finnas en möjlighet att se Berger i aktion.

Nya Wermlandstidningen: Emil Berger klar för Carlstad United

100716. Ordkriget mellan Henrik Berger och Degerfors IF fortsätter.
NA: Pappa Berger sågar Degerfors

100715.
Karlskoga-Kuriren: Berger talar ut om övergången

100629.
Tvärsnytt: Allsvenskan nästa för Berger – men inte i ÖSK?
Kommentar: En utlåning vore ju den bästa tänkbara lösningen för ÖSK. Alltså, Emil får speltid i allsvenskan och ÖSK har inga kostnader för det.

100623.
Degerfors IF: Pressmeddelande angående Emil Bergers övergång till ÖSK

100619.
Karlskoga-Kuriren: Degerfors griper efter halmstrån i Bergergate.
Värmlands Folkblad: Carlstad United intresserat av att låna Berger.

100618.
Tvärsnytt: Berger bänkad – ÖSK anmält

100617.
Karlskoga-Kuriren: DIF anmäler ÖSK till förbundet
ÖSK: ÖSK Fotboll och Degerfors inte överens

100616.
Tvärsnytt: Kampen hårdnar om Berger
Värmlands Folkblad: Degerforslegendaren besviken på klubben
P4 Värmland: Lösning på gång för Berger

100615.
Karlskoga-Kuriren: DIF stänger av Emil Berger
Lasse Wirström (NA): Ett vägval som kräver stort mod
Karlgrens blogg: Berger & Berger
Nya Wermlandstidningen: Avslappnat när DIF tränade inför Jönköpingsmatchen

100614.
NA: ”ÖSK har agerat otillåtet”
Karlskoga-Kuriren: Emil talar ut: ”Förstår de som är besvikna”
NA: ”En värdelös styrelse”
Degerfors IF: Redogörelse för fakta i kontraktsarbetet med Emil Berger
Degerfors IF: DIF har träffat ÖSK – Berger ställs utanför truppen tillsvidare

100613.
För några dagar sedan blev det klart att Degerfors talangfulle mittfältare Johan Bertilsson går till Kalmar FF. ÖSK var även de intresserade, men mellan raderna framskymtade att Bertilsson inte vill syna den möjligheten av hänsyn till klubbens supportrar. Nu vet man ju inte om detta var det verkliga skälet eller om Bertilsson, efter att ha bestämt sig för Kalmar, skaffade sig några popularitetspoäng gratis genom att förkasta alternativet ÖSK.

En som inte verkar vara ute efter några gratispoäng i brukssamhället är Emil Berger – en annan mittfältare. Han har nämligen i dagarna gjort klart med ÖSK, vilket han meddelade sin förening på träningen igår. Emil, son till degerforslegendaren Henrik Berger gör alltså den förbjudna resan över de blå bergen till ÖSK och Örebro. Ett beslut som definitivt uppfattas som kontroversiellt i Degerfors.

Inte mindre kontroversiell blir övergången på grund av att det verkar råda en del oklarheter till hur kontakten mellan ÖSK och Berger gick till eller kanske framför allt när den gjordes. Berger har ett utgående kontrakt med Degerfors och enligt gällande regler för spelarövergångar kan han då kontaktas direkt av andra klubbar tidigast sex månader före kontraktets utgång. Vill man göra det tidigare måste tillstånd från spelarens klubb inhämtas. Något som ÖSK inte gjorde.

ÖSK hävdar, att man fått felaktiga uppgifter om kontraktstidens längd av Henrik Berger, som fungerar som rådgivare för sin son. Affären har väckt en hel del extra irritation hos Degerfors, som tycker att ÖSK varit onödigt aggressiva i sin hantering av denna övergång. Det lär nog komma, att skrivas en hel del om den här affären innan allt är överståndet. Frågan är till exempel om Emil efter det här kommer att få någon speltid med Degerfors. Han har tagit Sebastian Henrikssons plats på mittfältet, men Sebbe finns ju fortfarande tillgänglig och är säkert mer än spelsugen.

Helt omöjligt är det väl inte att ÖSK köper loss Emil från kontraktet redan nu och sedan lånar tillbaka honom till Degerfors för resten av den här säsongen. Det skulle kunna vara ett sätt att sätta ett litet plåster på det upprivna såret hos Degerfors.

ÖSK: Emil Berger klar för ÖSK Fotboll
Degerfors: Berger klar för ÖSK
NA: ÖSK värvar Berger – går ”förbjuden” väg
Värmlands Folkblad: Degerfors tappar ny spelare till allsvenskan
Nya Wermlands-Tidningen: Örebro SK värvar Emil Berger från DIF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.