Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Publik 2011

110520.
Tvärsnytt har upptäckt att ÖSK drar mycket publik. Ingen nyhet för er som följer bloggens match-till-match-uppdateringar av antalet besökare på Behrn Arena. En nyhet dock för mig är att årets snitt så här långt är det högsta som uppmätts under 2000-talet.

Tvärsnytt: ÖSK vinner allt mer publik (text och video)

110407.
Jag har lagt upp en separat sida (se menyn under konstgräset), där man kan följa ÖSKs publikutveckling jämfört med förra året. Eftersom olika lag drar olika mycket publik finns uppföljningen precis som förra året i två utföranden. Dels är det en som baseras på publiksiffrorna omgång för omgång, dels en som jämför siffrorna motståndare för motståndare. Förra året kunde man se att det faktiskt betydde en del på vilket sätt jämförelsen gjordes.

Eftersom BP och Åtvidaberg fallit ifrån och Syrianska och Norrköping kommit till har jag jämfört Åtvidaberg mot Syrianska resp. BP mot Norrköping. Matcherna mot BP och ÅFF drog tillsammans 11.985 åskådare, en siffra bör kunna bli betydligt högre för årets nykomlingar.

Rent generellt så ser man hur svaga publiksiffrorna var under de första matcherna förra året. Inte förrän en bit in i maj, då Djurgården kom på besök gick publiksiffran över 6.600, vilket är lågt för Behrn Arena. Med en god start på det här fotbollsåret bör fjolårets publiksiffra klaras av utan några större problem.

Tvångsnedflyttningens år 2004 var publiksnittet 7 012. Återkomstens år 2007 hade örebroarna tagit fasta på hur roligt det trots allt är att ha allsvensk fotboll tillgänglig och snittpubliksiffran var 8.818. Sedan dess har siffrorna fallit år för år, med det största tappet mellan år 2008 och 2009. (2008: 8.660;  2009: 7.886;  2010: 7.704). Förhoppningsvis går det att knäcka den nedåtgående trenden detta år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.