Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Emras spanska vinter

110504. Emra kvar, men lönlös.
Emra blev av allt att döma kvar i Spanien, trots att hans klubb ville göra sig av med honom. Men nu är förhållandena de motsatta – nu är det Emra som vill bli av med klubben. NA har snappat upp, att klubben är skyldig honom åtta månadslöner. Eftersom han ”i princip” inte haft någon lön sedan han kom till Spanien kan man ju undra vad han levt på under tiden och varför han fortsatt. Förmodligen har han fått en slant från Zurich också, eftersom hans nuvarande klubb knappast har kunnat betala mer än en mindre del av hans schweiziska proffslön.

Nu vill han dock åka ”hem”. Han har redan skickat iväg sina möbler och bott först möbellös och sedan på hotell. Hans klubb vill dock inte släppa honom eftersom de enligt bestämmelserna i den liga de spelar i måste ha minst fyra proffskontrakterade spelare och Emra råkar vara den fjärde.

Emras huvudkrav verkar att vara att bli frisläppt och kraven på de utestående månadslönerna mest av allt ett sätt att sätta press på den spanska klubben.

110223.
NA har snappat upp en spansk tidningsartikel av vilken det framgår att Emras låneklubb C.D. Castellon tröttnat och beslutat sig för att skicka tillbaka honom till Zurich.  En bidragande orsak verkar ekonomiska problem för klubben ha varit, vilket gjorde att man tvingades göra sig av med några spelare.


Den spanska nätsiten cope.es skriver
: Y en tercer caso, a Emra tampoco se le ve lo suficientemente comprometido, con lo que el club ha decidido apartarlo, especialmente, porque el aspecto físico no es el idóneo para que pueda competir.

Vilket väl betyder att han visade en dålig attityd och inte var i någon vidare fysisk form. Precis den Emra vi känner igen från ÖSK med andra ord. Att han aldrig lär sig att han måste jobba för att hålla sin fotbollskarriär vid liv. Det räcker inte med bara talang.

100812. Emra utlånad igen
NA skriver
, att Emra Tahirovic återigen blivit utlånad. Den här gången till en klubb i den spanska andraligan tredjeligan. Efter att han medverkat i tre träningsmatcher bestämde sig klubben för att låna honom hela säsongen och fick dessutom en köpoption.

På sin hemsida skriver klubben: Emra Tahivoric, atacante sueco de origen Bosnio que ha estado ejercitándose en las últimas jornadas con el grupo que prepara Jordi Vinyals, e inclusive participó en los choques ante el Onda, Levante y Albacete, se compromete con el C.D. Castellón del curso 2010-2011 por una temporada en calidad de cedido por el F.C. Zurich. La sociedad albinegra se reserva una opción de compra.

vilket Google-översatt blir till:

Tahivoric Emra anfallare svenska bosniska ursprung som har arbetat under de senaste dagarna med den grupp som förbereder Jordi Vinyals, och även deltagit i sammanstötningar med Wave, Levante och Albacete, håller med CD Castellón de 2010-2011 läsåret för en säsong på lån från FC Zürich. Albinegra samhället reserver en köpoption.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.