Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Påskdagsträning

Det var varmt, skönt men folktomt på Norra Läktaren när ÖSK förberedde sig för morgondagens match mot Helsingborgs IF. Tre stycken var vi, jag, ÖSK Söders damtränare Roland Andersson, som brukar titta förbi för att få inspiration till nya träningsupplägg, samt en okänd man som av någon anledning tycker att det är bäst att sitta på den nedersta raden.

Efter den inledande uppvärmningen blev det (givetvis) en del passningsövningar. Därefter delades truppen upp i två grupper – anfallarna för sig och de mer defensiva för sig. Medan anfallarna tränade uppspel – avslut så snackade Lasse Mosander mest med sin grupp. En sak han verkade trycka på var att ytterbacken skall gå in och täcka yta för innerbacken när denne går ut och bryter i närheten av sidlinjen. Magnus Wikström brukar ju till exempel dyka upp långt ute på kanten ibland. Träningspasset avslutades med småplansspel med fyra grupper av spelare.

Av de spelare som rapporterats med känningar av olika slag, så deltog Alejandro Bedoya och Patrik Haginge helt och hållet med de övriga i truppen. Valdet Rama började för sig själv med joggning men anslöt sedan och var med på både avslutsövningarna och småplansspelet, vilket väl betyder att han bör vara ok för match. Andreas Haddad joggade enbart. Även om nyhetsmedia rapporterar att Robin Staaf och Per Johansson är skadade så är de det inte. De deltar i alla träningsmoment fullt ut. Det gjorde för övrigt även Paulinho.

Boris Lumbana var med och tränade, vilket förvånade mig som mentalt redan flyttat över honom till Island. Efter träningen berättade han, att han reser på torsdag och att det är i egenskap av mittback som han lånas ut. Några problem med att ta en ordinarie plats i det nya laget ser han inte. Spelstyrkan i hans nya lag värderade han till någonstans mellan svenskt div 1 och Superettan. Han lovade att skicka några rader till bloggen och berätta hur det går för honom i utlandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *