Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Oavgjort med bra smak

Pontus Jakobsson och Hussein Fawas gjorde ÖSKs mål mot Karlstad BK.

Ett oavgjort resultat brukar inte vara så populärt i tränarkretsar, speciellt inte om man tappat en ledning. Men Håkan Juhlin var väldigt nöjd över sina adepters insats efter ÖSK Ungdoms match mot Karlstad BK. Trots att hemmalaget fick spela drygt 50 minuter med en man mindre på plan lyckades man hålla sina värmländska gäster stången. Tidvis var dock pressen mot hemmamålet under andra halvlek stark, men Nils Carlsson i ÖSK-målet hade definitivt vaknat på rätt sida och såg med några kritiska enhandsräddningar till att hans lagkamrater fortfarande är obesegrade under försäsongen.

Feldömd straff gav tidig bortaledning.
Matchen kunde dessutom ha börjat betydligt bättre för hemmalaget. En KBK-are halkar omkull i straffområdet på den rätt hala planen och matchens domare ger av någon anledning gästerna en straffspark.
– Den var kanske lite billig, tyckte till och med  KBKs tränare till Värmlands Folkblad efter matchen. På ÖSKs bänk tyckte man nog mer än så. Bortaledning blev det alltså efter det att Nils Carlsson gått åt rätt håll, men inte hunnit ner på den välplacerade straffsparken.

Efter en inledande kvart med rätt starkt spel från Karlstads sida, så tog ÖSK hand om initiativet på allvar. Det var främst den snabbfotade och rörliga mittfältstrion Viktor Lindqvist, Adam Eriksson och Gustaf Källberg som rörde om ordentligt i fiendeland. Efter en knapp halvtimmes spel får så ÖSK in en mycket välförtjänt kvitteringsboll. Det är mittbacken Pontus Jakobsson, som i en rörig situation i straffområdet efter hörna vänder på en femöring och prickskjuter i bortre.

Tio minuter senare decimeras ÖSKarna till 10 man efter det att Fedja Jelecak fått se ett rött kort efter några mindre uppskattande ord om den svaga domarinsatsen. Direktröda utvisningar ger ingen inbytesrätt i träningsmatcher, vilket innebar att ÖSK fick lov att spela resten av matchen med en man mindre på planen.

ÖSK-ledning i andra halvlek.
Trots det antalsmässiga underläget tog laget ledningen i början av andra halvlek. Karlstadsmålvakten gör en praktmiss, då han skall rensa en bakåtpassning och missar bollen totalt. ÖSKs pigge testspelare Hussein Fawas håller sig framme och kan maka in bollen i ett tomt mål. Efter ÖSKs ledningsmål ökar Karlstad trycket och får så småningom in sin kvitteringsboll efter att rullat upp ÖSKs tillfälligtvis decimerade backlinje. Men längre än så kom de aldrig även om det brände till vid några tillfällen. Vid det fåtal gånger som värmlänningarna träffade mål var Nils Carlsson på rätt plats. Annars var väl inte avsluten Karlstads starkaste sida i den här matchen. Det sköts en hel del både vint, snett och för högt.

Med tanke på att ÖSK tvingades spela större delen av matchen med en man mindre på planen kan jag förstå att tränarna var nöjda med resultatet. Så länge som man var lika många på plan så hade ÖSK mestadels överhanden och med en man mindre blev man inte överkörda utan kunde freda sig på ett genomtänkt sätt. Man brukar ju inte vilja spela träningsmatcher med olika antal spelare på planen, men på sätt och vis blev det här ändå en nyttig träningsmatch eftersom liknande situationer ju uppkommer till och ifrån.

Halt på konstgräset.
Behrns nylagda konstgräsmatta var riktigt hal denna eftermiddag, vilket ställde till en hel del problem för utespelarna. Miralem Malic spelade bara en kvart, innan han fick lov att gå av med vad som såg ut att vara känningar i ljumsktrakten. Adam Botvidsson som bytte av honom fick sedan även han gå av en bit in i andra halvlek efter att ha fått känningar av något slag. Men annars verkar alla ha klarat sig igenom matchen utan några större problem.

En nöjd Oskar Johansson tillbaka på plan efter 11 månader.

Som vanligt i den här typen av matcher är det i första hand laginsatsen som skall prisas. Nils Carlsson i målet gjorde en jättebra insats, i backlinjen går Pontus Jakobsson från klarhet till klarhet. I den första halvleken hade han sällskap av Oskar Johansson, som efter 11 långa månader utan fotboll fick känna på matchspel igen. Oskar var givetvis spelsugen och kommer att bli en tillgång för ÖSKs mittförsvar denna säsong. Dessutom är Oskars offensiva huvudspel ett bra anfallsvapen.

Mittfältstrion sprang som vanligt en hel del och utan att förringa de övrigas insatser får  hedersomnämnandet den här gången gå till Adam Eriksson. Hussein Fawas har tränat med talangtrupen under vintern och testspelade nu sin första match med laget. En debut med mersmak – utöver det påpassligt tagna målet visade han prov på bra teknik, fint driv och överraskande (för mig) stor arbetskapacitet. Kul när det dyker upp en kille från div 4, som på en gång visar att han kan vara med och göra bra ifrån sig i div 2.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Karlstad BK 2-2 (1-1)
06. 0-1 Emil Mårtensson (straffspark)
29. 1-1 Pontus Jakobsson
50. 2-1 Hussein Fawas
64. 2-2 Mattias Wahl

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Daniel Björnkvist, Oskar Johansson (46), Pontus Jakobsson, Andreas Ståhl (60)
Mittfält: Viktor Lindqvist (78), Adam Eriksson, Gustav Källberg
Anfall: Miralem Malic (16), Fedja Jelecak (utv. 38), Hussein Fawas (64, 78)

Ersättare: Adam Botvidsson (18, 64), Anel Coralic (64), Haris Karahmet, Simon Karlsson (60), Kevin Larsson (46), Muamer Sepic (64), Jonathan Thuresson (mv)

Värmlands Folkblad: Bara kryss för KBK i Örebro
Karlstad BK: Oavgjort mot ÖSK Ungdom.
ÖSK: Oavgjort mot Karlstad BK.

2 kommentarer – kommentera

DaSa

Jag antar att ÖSK ungdom spelar samma typ av 4-3-3 som a-laget spelar. Vilken ”mittfältsroll” har Adam Eriksson? Bedoya, Kihlen eller Nordin?

Ficedula hypoleuca

Rollerna är inte lika utmejslade som hos A-laget. Killarna är väldigt dynamiska i sitt agerande. Men när de ställer upp för avspark står han på Kihlens plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.