Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Tufft lördagsmotstånd för ÖSKs talanglag

När Karlstad BK kommer till Behrn Arena i morgon lördag för match bör ÖSK Ungdom förbereda sig på, att det kan bli en tuff match. Efter tre inledande vårvintervinster mot motståndare från div 3 (IFK Örebro) samt div 2 (KB Karlskoga och Götene IF) ställs nu ÖSKs talanger mot ett nypromoverat div 1-lag. Efter en hel del administrativt krångel fick nämligen Karlstad BK – efter det att Gröndal hoppat av div 1-spel – den uppflyttning, som man spelmässigt och sportsligt gjort sig förtjänta av, men som Oddevold knep för dem.

ÖSK Ungdom och KBK spelade under två år tillsammans i div 3 Västra Svealand och de två lagen bjöd nästan jämnt på hårda och välspelade matcher. Som grädde på moset brukade de dessutom sluta med ÖSK-vinst. KBK tog sedan kvalvägen upp till tvåan, samtidigt som ÖSK blev direktuppflyttade genom serievinsten. Värmlänningarna fick dock spela i en av götalandsserierna och så när som en träningsmatch i somras (ytterligare en ÖSK-vinst), så har inte lagen mötts det senaste året.

KBK har hunnit med att spela två träningsmatcher i år. Först en 1-0 vinst över ett norskt div 3-lag och sedan en imponerande vinst med samma siffror mot Ljungskile SK på neutral plan i Vänersborg i femtongradig kyla.

ÖSK Ungdom.
Talangerna hade spelledigt förra veckan och bör vara rejält spelsugna nu. Håkan Juhlin säger dock till hemsidan, att man just nu är inne i en tung träningsperiod, så man skall kanske inte förvänta sig någon topprestation. Fast så verkar alla tränare säga vid den här årstiden. Förmodligen gäller precis samma sak för KBKs spelare.

Håkan räknar med att kunna disponera följande 18-mannatrupp:

Målvakter: Nils Carlson, Jonathan Thuresson
Försvarare: Daniel Björnqvist, Oskar Johansson, Pontus Jacobsson, Andreas Ståhl, Simon Karlsson
Mittfält: Adam Eriksson, Viktor Lindqvist, Gustav Källberg, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Kevin Larsson
Anfall: Anel Coralic, Miralem Malic, Adam Botvidsson, Hussein Fawas, Muamer Sepic

Ny för året i matchtruppen är Oskar Johansson, som man således bedömer som spelklar igen nästan ett år efter sin korsbandsskada. Ett helt nytt namn är Hussein Fawas, som tränat med truppen under vintern. Hussein är en av tre bröder, som under de senaste åren spelat med Ervalla i Närkesfyran. De som ser vinterns futsalmatcher känner nog igen honom som en mycket bollskicklig spelare, som i princip verkar kunna göra vad som helst med futsalbollen. Färdigheter som gjort att han nu under vintern fått representera Sverige i futsallandslaget. Han nog är lika bollsäker utomhus, har Håkan Juhlin berättat. Frågan är bara om han klarar av spel över 90 minuter. I div 4 är tempot lägre och dessutom tillämpas ju där flygande byten, så blir man för trött så kan man vila sig en stund. Det skall hur som helst bli intressant att få se honom i det här sammanhanget.

Utöver dessa spelare kan någon eller några spelare från A-truppen tillkomma, skriver man på hemsidan. (Men i så fall får kanske några andra stå över). Vilka (och om) det blir som tillstöter beror på hur Sixten Boström formerar sina styrkor inför A-lagsmatchen mot Hammarby senare på eftermiddagen. Kalle Holmberg har medverkat vid alla talanglagets träningsmatcher så här långt, så hans medverkan ligger nog nära till hands.

ÖSK Ungdom – Karlstad BK
26 februari, kl. 12:00
Behrn Arena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.