Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Haginge till ÖSK!

110203 eftermiddag.
Nu är tydligen alla papper påskrivna och klara. ÖSK bekräftar övergången på sin hemsida. Ingen information om kontraktslängd.

110203 morgon.
Fotbollskanalen (enligt Sixten Boström) vill inte skriva under på att allt är klart med övergången. Fast det kan ju röra sig om rena formaliteter, typ påskrivning av nytt kontrakt eller någon typ av registrering. Skriva på är ju inte riktigt samma sak som att vara överens.

Nu har även NA fått tag på en icke namngiven källa, som säger samma sak. Övergången kommer att presenteras idag.

110202.
Under åberopande av säkra men icke närmare preciserade källor skriver Svartvitt i kväll, att det är klart med Patrik Haginges återkomst till ÖSK. Sportklubben har om detta stämmer hittat en ersättare efter Patrik Anttonen som högerback. Patrik kan ju dessutom även spela på de övriga platserna i backlinjen, vilket ökar alternativen även på mittbacksplats och som vänsterback.

Bloggens bedömning är att detta dessutom bör öka möjligheterna att även Patrik Anttonen vänder hemåt.

3 kommentarer – kommentera

Krille

Apropå din teori att detta för Anttonen närmre ÖSK: tror du att Boström/Sjögren ser Haginge som reserv till Almebäck i första rummet, men som ett alternativ till höger om det skulle behövas? Jag är benägen att hålla med i så fall. Sedan vore det intressant om du kunde utveckla mer av vad som sas på Spelarinvests möte. Är inte Runnemo aktuell? Tror du inte att det är han som ”kan ta lite tid” eftersom han först väntar på mer lukrativa förslag från Danmark och Norge?

Ficedula hypoleuca

Kanske tur att jag inte hann svara förrän nu på eftermiddagen. Jag tror att Patrik Haginge till att börja med var påtänkt som högerback. Nu med Anttonen tillbaka får han väl finna sig i att bli förste reserv för samtliga positioner i backlinjen. Han kan ju spela på mittfältet också – både i Bedoya- och Kihlenrollerna, men där finns det många andra spelare som trängs om utrymmet, så där är han nog inte aktuell.

Jag trodde länge att Runnemo var den vänsterytter ÖSK funderade på. Men eftersom han borde ha mjuknat upp vid det här laget och det ändå inte blivit något svartvitt kontrakt för hans del, så tyckte jag att det nog inte var han som var ÖSKs huvudspår. Vilket visade sig idag i och med att han skrivit på för Ljungskile (som gjort ett riktigt bra kap).

Lennart sade inte speciellt mycket om de spelarna som man jobbade på. Det kan ta några veckor till att få klart med en vänsterytter. Denne skall vara minst lika bra som Porokara. Det låter ju väldigt specifikt och bör vara en indikation på att man i alla fall identifierat den spelare man vill ha. Det här med de relativt långa och osäkra väntetiden skulle kanske i så fall kunna tydas som att det är en visumansökan inblandad i ärendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.