Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit fotboll den 23 januari

Vi har faktiskt två stycken fotbollsaktiviteter idag förutom alla lag som gnetar på med försäsongsträningen på Ekäng, så det kan vara på sin plats att damma av den svartvita fotbollsrubriken.

ÖSKs A-trupp spelar sin andra träningsmatch under träningslägret i Turkiet. Alltid bra med lite omväxling till hårdträningen under försäsongen. ÖSK är, som vanligt är jag böjd att skriva, inte speciellt bra på att lämna information om när matchen börjar, vilka som skall spela etc. På ett undangömt kalenderblad på hemsidan kan man i alla fall se, att den börjar kl. 15:00. Om det rör sig om svensk eller turkisk tid framgår dock inte.

För motståndet står RasenBallsport Leipzig, ibland förkortat till RB Leipzig. Föreningen heter inte FC Leipzig, som ÖSK skriver i kalendern eller RedBull Leipzig som NA tycks tro. NA klagar för övrigt över att de inte lyckats få någon kontakt med ÖSK inför matchen: ”NA har utan framgång sökt stora delar av ÖSK-truppen under träningslägret i Turkiet”. Hur som helst med det. Motståndarna återfinns på den fjärde nivån i den rätt smala tyska ligastrukturen, där de spelar mot diverse fallna storheter samt några av Bundesligaklubbarnas andralag. Jag tror inte att det kommer att vara en lätt motståndare.

ÖSK Söders damer är i Göteborg och försöker kvalificera sig till SM-slutspelet i futsal. Motståndare i en trelagsgrupp är Torslanda IK och Forshaga IF. Helt utan chans att avancera är nog inte tjejerna med tanke på det inflöde av talang som skett från Glanshammar. Laget är påfallande jämnt med flera spelare, som kan komma att stå som matchvinnare. Dessutom har man i Hanna Söderqvist en mycket duktig målvakt. Förhoppningsvis går laget vidare, så att man kan åka till Lindesberg nästa helg för att kolla in ett ÖSK-lag som spelar om SM-medaljer. Lagets matchtider:

14:45 ÖSK Söder – Torslanda 4-3 !
ÖSK Söder vann dagens första uppenbarligen mycket jämna match med uddamålet. Laget hamnade i ett tidigt tvåmålsunderläge redan efter sju minuter, men kämpade sig ikapp och förbi. Torslanda utjämnade innan Johanna Wall med tre minuter kvar kunde säkra Söders seger. I nästa match väntar Forshaga som i dagens första match besegrade Torslanda med 3-1.

17:15 ÖSK Söder – Forshaga 5-7

Förlusten mot Forshaga, i en match där ÖSK aldrig riktigt kom ikapp efter att ha inlett matchen med att hamna i ett 0-3 underläge, innebär att laget nu kan inrikta sig mot den betydligt intressantare utomhussäsongen. Dessutom behöver jag inte åka till Lindesberg. Dit åker dock Sköllersta, ett lag med en hel del ÖSK-anknytningar,  som tog sig till finalspelet på bättre målskillnad.

ÖSK Söder Dam: Äventyret är över!

1 kommentar – kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.