Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söders damer vidare mot SM

Minst sagt glada miner i Hallsberg efter två övertygande segrar. (Foto från ÖSK Söder Dam)

 

ÖSK Söders damlag hade en bra (sön)dag i Alléhallen i Hallsberg, då regionkvartsfinalerna i futsal-SM spelades. Efter två siffermässigt stora segrar väntar nu tjejerna på morgondagens lottning för semifinalerna nästa helg. Tolv lag i Sverige är nu kvar i tävlingen. De delas in i fyra semifinalgrupper varifrån de fyra gruppsegrarna går vidare till SM-slutspelet i Lindesberg om två veckor.

ÖSK Söder – Mariestad BoIS 7-2.
ÖSK Söders damlag tog en siffermässigt betryggande 7-2 seger, då damernas regionfinaler i futsal spelades i Hallsbergs Alléhall. Men tjejerna skall nog framför allt tacka sin mycket duktiga målvakt Hanna Söderqvist för att det blev seger. Matchen stod nämligen länge och vägde med Söder som spelförande lag, medan motståndarna från Mariestad BoIS satsade på omställningar och motattacker.

Västgötskorna hade dessutom tagit ledningen i matchinledningen och det tog ett bra tag innan ÖSK ens var i kapp. Ett 2-1 mål mot slutet av andra halvlek gjorde att läget kändes mindre stressat, men det var inte förrän Johanna Wall i mitten av andra, efter en raid över hela plan, rullade in 3-1, som matchen kändes på väg att bli avgjord. Efter trean så släppte det för ÖSKorna, som dittills mest träffat stolparna eller skjutit utanför målramen. Fyran, femman och sexan kom i snabb följd. 7-1 gjordes i slutet av matchen innan Mariestad fick in ett litet tröstmål precis i slutet.

Söder lever i mångt och mycket på sin starka försvarsavdelning. Framför Hanna Söderqvist matchar laget två säkra backpar, som dessutom hjälper till med en hel del i offensiven.

Matchens lirare stod i ÖSK-målet, bland backarna är det mer eller mindre omöjligt att välja, men Johanna Walls 3-1 mål blev på sätt och vis matchavgörande, så hon får rösten. Bland anfallarna var det väl också hugget som stucket utan att någon egentligen stack ut mer än sina kedjekamrater. Matilda Hallgren gjorde två om jag såg och kommer ihåg rätt och är rätt skoningslös, när hon kommer i läge.

ÖSK Söder – Linghems SK – 9-1
Dagens andra match visade upp en hel del likheter med den första. Efter en rätt tajt första halvlek, där ÖSK dominerade spelmässigt men tappade lite onödigt mycket boll, kunde laget andas ut tack vare en 2-1 ledning i slutet av halvleken. Precis som i första matchen kunde laget tacka sin duktiga målvakt för att motståndarna inte fick in mer än en boll.

I början av andra ryckte så laget och när det efter fem minuter stod 5-1, så gav motståndarna mer eller mindre upp. ÖSKarna tyckte dock att det var väldigt roligt att spela futsal och fortsatte att trumma på mot motståndarmålet. Precis som i den första matchen blev det en hel del ramträffar och en och annan oförklarlig miss, men det spelmässigt övertaget var tillräckligt stort för att det skulle räcka till ytterligare fyra mål. Spelarkritiken blir ungefär densamma som i första – försvaret är ramstarkt medan anfallarna succesivt springer sönder motståndarna. Matcherna spelas 2 * 20 minuter effektiv speltid, så ork och inställning har definitivt betydelse för hur matcherna gestaltar sig under andra halvlek.

Just inställningens betydelse visade för övrigt Sköllerstas herrlag som vände ett 0-5 underläge i sin första match till en vinst med 9-7. Även de har gått vidare till semifinalspel.

SR P4 Örebro: Intervju med fyramålsskytten Martina Andersson.
ÖSK Söder Dam: 16-3 i målskillnad…
Mariestad BoIS: SM äventyret är över!
Linghems SK: Tre bra halvlekar räckte inte

1 kommentar – kommentera

Sportchefen dam

Strålande skrivet som vanligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.