Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bloggen grattar ÖSK Söders DaM-mästare!

Glada DM-mästare som nu kan ställa om siktet mot ett SM. (Foto: ÖSK Söders hemsida)

Precis som på förmiddagen mot Frövi snabbstartade ÖSK Söders damer i finalmatchen mot IK Sturehov. Efter dryga två minuter stod det 2-0 och efter sex minuter hade målskörden fördubblats till fyra. Där gick väl luften på sätt och vis ur tillställningen och ÖSK spelade som det heter mer eller mindre av de resterande 18 minuterna. Det unga motståndarlaget skall dock ha en eloge för att man trots underläget inte gav tappt utan hela tiden försökte, om än i allmänhet utan någon större framgång, att komma med i målprotokollet. I andra halvlek fick de sedan sitt efterlängtade tröstmål, men ÖSKs ledning kändes aldrig hotad.

Priset till matchens bästa spelare gick till Stina Andersson och hade det funnits ett pris till turneringens bästa, så hade hon säkert fått det med. Men även om Stina var bäst var de andra – ingen nämnd och ingen glömd – också bra och tillsammans tog laget en mycket välförtjänt DM-seger.

Söderdamernas väg till futsal-DM gick så gott som spikrakt. Laget är obesegrat och de enda mindre ”plumparna” är två oavgjorda resultat mot Frövi IF resp IFK Kumla.

Gruppspel
HOIF – Örebro SK Söder 0-4
Örebro SK Söder – Lillån FK 7-1
IFK Kumla – Örebro SK Söder 0-2
IK Sturehov – Örebro SK Söder 1-5
Örebro SK Söder – Frövi IK 1-1

Slutspel
Örebro SK Söder – IFK Kumla 0-0
Laxå IF – Örebro SK Söder     0-6
Örebro SK Söder – Lillån FK 3-2

Semifinal
ÖSK Söder – IK Frövi 3-0

Final
ÖSK Söder – IK Sturehov 5-1

Närmast på planeringen för ÖSKs inomhusdamer står nu det regionala slutspelet i Hallsberg nästa söndag. Där möter laget Mariestad BoIS och Linghems SK som är DM-segrarinnorna från Väster- resp. Östergötland.

ÖSK Söder Dam: För första gången…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.