Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nurme får stanna hemma

NA ”avslöjar” idag, att Simon Nurme inte kan/får åka med på träningslägret i Turkiet. Rehabiliteringsträning kan man nämligen lika gärna klara av på hemmaplan och det är just vad Simon kommer att få syssla med de närmaste månaderna. Han råkade nämligen ut för ett benbrott under december månad. Lyckigtvis av ett lindrigare slag, vilket gör att han räknar med att vara tillbaka i full träning i början av mars.

Men det går ju inte att åka på träningsläger med bara en målvakt så därför blir det Peter Rosendal som kallas in som målvaktsersättare. En inte helt ovanlig roll för Peter, som ju även fick hoppa in under fjolåret efter Peter Westmans skada. NA skriver att Rosendal lånas in, vilket jag dock tror är felaktigt. Peter är så vitt jag vet kontraktslös efter att ha skiljts från Väsby i slutet av förra året.

Händelsen aktualiserar frågan om det räcker med två målvakter i truppen. Det idealiska skulle vara att ha tre av vilka en yngre (max 22 år) lånas ner till div 2-laget. För Peters del är dock detta inte en möjlighet till ett nytt kontrakt. Han blir nämligen 23 i år.

1 kommentar – kommentera

Erik

Visst måste vi ha tre målvakter! Frågan är vem som ska vara nr2 och nr3.

(läste detta inlägg via iphonen, och kan tipsa om en ny app som heter ”Följ Örebro SK” som finns att köpa för 7kr på Appstore. Bra skit.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.