Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Försenad mattläggning

101220.
Elektron-NA skriver idag om de närmaste planerna för det nya konstgräset på Behrn Arena. Arbetena har så att säga snöat inne eller man kanske snarare skall säga att de frusit fast. Nu har dock Örebroporten bestämt sig för att lösa båda väderproblemen med ett värmetält. 70 meter långt (så att det räcker över hela planen på tvärsan) samt 8 meter brett (så att man får med tillräckligt mycket av de remsor som skall klistras ihop) kommer det att bli.  Enligt företagets förvaltningschef Rolf Karlsson är planen dessutom att starta arbetet med mattlängningen den 3 januari.

101126.
Papperstidningen ägnar idag några rader åt den nya konstgräset som skall läggas på Behrn Arena. Så här långt ligger man trots den tidiga vintern rätt så bra till tidsmässigt – bara tre dagar efter körschemat. Men fortsättningsvis kommer det att bli omöjligt att hålla tidsplanen. När konstgräset läggs skall ”remsorna” klistras ihop och detta kan man inte göra i köldgrader. Helst bör temperaturen ligga kring plus fem har jag för mig att jag hört i något sammanhang. Nu behöver det i och för sig inte vara riktigt så ”varmt” för att man skall kunna få till ihopklistringen. Man kan nämligen sätta upp värmetält över fogarna. Men för att den metoden skall fungera så krävs det ändå temperaturer upp mot nollstrecket. Men det finns för närvarande ingenting som indikerar att detta är något vi kommer att få uppleva under de närmaste två veckorna.

ÖSKs A-trupp börjar sin försäsongsträning nästa vecka och kommer då att hålla till på Karlslunds konstgräs. Talangtruppen, som redan tränar, delar tiden mellan inomhusträning i Idrottshuset och utomhus på Ekäng.

Tillägg: Artikeln finns nu även i digital form på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.